23948sdkhjf

Letbane kan komme i drift om fem uger

Aarhus Letbane vil kunne sættes i drift på den indre strækning om fem uger, altså ultimo oktober. Hvis altså Trafikstyrelsen accepterer den forelagte plan.

Det viser et notat fra Aarhus Letbane ifølge Aarhus Kommune.

Men en åbningsdato i slutningen af oktober vil være forbundet med risiko, fremgår det også.

- Alternativt kan man vente med at melde en ny åbningsdato ud, til alle de nødvendige godkendelser er kommet i hus, står der i notatet.

- Aarhus Letbane vil gå i dialog med bestyrelse og ejere om, hvilke usikkerheder man er villige til at arbejde med.

Det er endnu uvist, hvornår strækningerne til Odder og Grenaa vil kunne åbne. Det vil der blive lagt en plan for på et møde med Trafikstyrelsen i næste uge.

Åbningen af letbanen blev fredag i sidste uge udskudt i sidste øjeblik af sikkerhedsmæssige grunde. Banen skulle efter planen have været sat i drift dagen efter. 

Tirsdag fremlagde Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) så en redegørelse over forløbet. 

Heri fremgår det, at blandt andet it-problemer og manglende tillid til operatøren Keolis' tidligere sikkerhedschef for projektet var årsag til den manglende godkendelse fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Jacob Bundsgaard har ikke lagt skjul på, at sagen har sat Aarhus i et dårligt lys.

- Det er en møgtræls situation, men jeg har en forventning om, at vi kommer ud at køre relativt snart. Så det her i det store billede bliver en parentes i letbanens historie, sagde han tirsdag.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11