23948sdkhjf

Arkitektfirma udvider med ny afdeling

Stigende efterspørgsel på inspirerende byrum får nu arkitektfirmaet Rum Arkitekter i Horsens og Vejle til at etablere en ny by- og landskabsafdeling.
Efter en lang periode med nedgang og stilstand i arkitektbranchen, går arkitektfirmaet Rum Arkitekter nu i den stik modsatte retning og udvider virksomheden.

En stigende efterspørgsel på by- og landskabsarkitektur har ført til oprettelsen af en ny afdeling, der skal arbejde med byplanudvikling af lokal- og boligområder samt bæredygtig byudvikling – bl.a. i udkantsområderne:

- Den øgede efterspørgsel skyldes blandt andet kommunesammenlægningerne. De nye storkommuner har brug for at få skabt en ny identitet og at have en fælles strategi- og udviklingsplan som politisk styringsredskab, forklarer arkitekt og partner Anders Johansen.

Spændende byrum styrker byernes konkurrenceevne
For at tiltrække nye indbyggere fra andre dele af landet, er byerne i stigende grad begyndt at gøre mere ud af at profilere sig.

Tendensen peger i retning af øget opmærksomhed på mulighederne for at skabe indbydende byrum, der skal styrke byerne i konkurrencen mod andre byer:

- Men også helt generelt oplever vi, at der er et øget fokus på at gøre byer og landskaber mere attraktive og spændende, siger Anders Johansen.

Nye ansigter skal lede afdeling
I spidsen for den nye afdeling står de to landskabsarkitekter Line Toft og Søren Kristensen.

Begge kommer fra stillinger som projektledere hos Metopos By- og Landskabsdesign, der er en del af Bascon i Århus.

Rum Arkitekters landskabsafdeling vil arbejde med sammenhængen mellem byggeri, by og landskab i et tæt og bredt samarbejde med bl.a. kommuner, planlæggere, arkitekter og uddannelsesinstitutioner.

Afdelingen starter op den 1. december 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078