23948sdkhjf

Her er årets bedste skolebyggeri

VUC Syds FlowFactory i Haderslev er Årets Skolebyggeri 2017.

Det blev afsløret onsdag i forbindelse med Nohrcons konference ”Fremtidens skole og læringsrum” på Scandic Sydhavnen i København.

Over 1.000 personer har deltaget i afstemningen, hvor det 1.700 kvadratmeter store VUC-byggeri på havnen i Haderslev fik fleste stemmer blandt fem nominerede projekter.

Teamet bag FlowFactory:

Bygherre: VUC Syd
Arkitekt: Zeni Arkitekter A/S 
Design af specialinventar: Zeni Arkitekter A/S
Ingeniør: Rambøll
Entreprenør: Bo Michelsen A/S Inventar: Holmris, WO Interior, Kontor Syd

Det var en stolt bestyrelsesformand, Haderslev-borgmester H.P. Geil, der modtog prisen på vegne af VUC Syd:

- VUC Syd har i de seneste år udfordret de traditionelle rammer for undervisningsmiljøer med om- og nybyggerier i Sønderborg, Tønder, Aabenraa og Haderslev, men med FlowFactory har vi taget skridtet videre. Haderslev Havn har i de seneste år gennemgået en stor forandring med flere markante byggerier, herunder VUC Syds eget domicil VUC Lighthouse, men FlowFactory formår med sine skarpe linjer at skille sig ud fra mængden, siger han.

Bygger på de nyeste tendenser
FlowFactory er tegnet af Zeni Arkitekter og er opført på havnefronten i Haderslev, som for få årtier siden summede af liv fra den lokale industri. Skolen er bygget med respekt for områdets historie, og det rå design og placeringen ved vandet skal lede tankerne hen på et skib, der ligger i havn.

FlowFactory danner ramme om Danmarks første projektorienterede HF-uddannelse, hvor de studerende udvikles fra digitale forbrugere til kreative producenter af digitale løsninger. Skolen er derfor designet med udgangspunkt i de nyeste tendenser inden for undervisningsbyggeri, så de fysiske rammer fremmer flow og kreativitet i elevernes arbejde – deraf skolens navn.

Flere indstillinger end tidligere år
Det er femte gang, at prisen for Årets Skolebyggeri uddeles, og ifølge Nohrcon har der i år været langt flere indstillinger end tidligere.

Kriterierne for at komme i betragtning til årets pris har været, at projektet skulle være færdiggjort i skoleåret ’16/’17 eller til skolestart ’17, have et areal på minimum 400 kvadratmeter, og – naturligvis – være et byggeri til undervisningsformål.

En jury bestående af fem uafhængige eksperter har behandlet indstillingerne og efterfølgende udvalgt de fem nominerede. Foruden FlowFactory var det Langenæs Børneby (Aarhus), Copenhagen International School (København), Katrinedals Skole (Vanløse) og Spurvelundskolen (Odense).

- Byggeriet har sin egen, ekspressive og innovative identitet, som ikke kan undgå at påvirke de elever, der går på skolen. Planerne er enkle, snittet spændende og facaderne forholder sig til havnen. Beliggenheden udnyttes optimalt. Indretningen opfylder tidens krav til alle grader af afsondrethed i arbejdet, lyder det blandt andet i juryens begrundelse for at nominere vinderprojektet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094