23948sdkhjf

”Et meget smukt byggeri" er årets sundhedsbyggeri 2021

Strandbakkehuset i Rønde på Djursland, der er landets første nybyggede børne- og ungehospice, er kåret til Årets sundhedsbyggeri 2021. Det skriver Nohrocn, som står bag kåringen, i en pressemeddelelse. 

En offentlig afstemning og en fagjury afgjorde, at det var Hospice Djurslands bevægende projekt til hårdt ramte børn og unge, der fortjente anerkendelsen i år.

Børne- ungehospicet dystede med tre demensplejehjem om hæderen. Alle fire vigtige projekter, der har bevæget både fagjury, brugere, lokalmiljø, og fagfolk i øvrigt.

Kort om Årets sundhedsbyggeri

Prisen Årets sundhedsbyggeri uddeles af Nohrcon, en aktør på markedet for kurser om udbudsret og entrepriseret og konferencer om fremtidens byggeri, på baggrund af offentlig afstemning og indstilling fra en fagjury. 

Det er fjerde i træk, at Nohrcon har sat fokus på de gode eksempler på byggeri og indretning af hospitaler, plejeboliger, seniorboliger, hospices og sundhedscentre med kåringen af årets sundhedsbyggeri. 

Sidste år gik prisen til den eksemplariske udvidelse og ombygning af Sønderjyllands nye Akutsygehus i Aabenraa

Det nye hospice i Rønde på Djursland åbnede i december 2020 som en tilbygning til Hospice Djursland. Hospicet tilbyder i hjemlige rammer lindrende omsorg og behandling til svært syge børn og unge og deres familier. 

– Nogle projekter går lige i hjertet, og det gælder i den grad det nye børne- og ungehospice. For det er et projekt af de sjældne og meget meningsfulde, hvor vi fik til opgave – gennem arkitekturen – at favne børn, unge og deres familier i en sårbar livssituation, udtaler Anders Tyrrestrup, arkitekt og partner i Aart Architects, der har formet projektet. 

Strandbakkehuset er opført af CJ Group og Aart Architects samt de rådgivende ingeniører fra Arne Elkjær . Det rummer fire familieenheder, et personaleafsnit og flere fællesfunktioner, der fordeler sig på 1.300 kvm.

Fagjuryen udtalte blandt andet om Strandbakkehuset: 

– Smuk indpasning i landskabet. Stor indlevelse i de særlige sårbare menneskers behov. Materialerne understreger dette. 

– Der skabes gode hjemlige rammer for hele familien, og et godt mix mellem åbne og lukkede arealer samt områder med ro og privatliv og områder med fællesskab. Et meget smukt byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144