23948sdkhjf

Nordjysk entreprenør skal udvide Aalborg-hotel

Hotel Aalborg, der tidligere hed Sømandshjemmet, har igangsat et omfattende projekt, der fordobler hotellets kapacitet fra 55 til 110 værelser.

Det skriver Aalborg.nu.

Med Bjørk & Maigård som arkitekt opfører hotellet en 4-stjernet tilbygning, som foruden de mange nye værelser skaber plads til et mødelokale med plads til 120 gæster, tre mindre konferencerum samt et stort loungeområde. Samtidig får facaden på den eksisterende hotelbygning et tiltrængt ansigtsløft.

Opgaven som totalentreprenør er lagt i hænderne på Henriksen og Madsen fra Løgstør, og det forventes, at det nyrenoverede og udvidede Hotel Aalborg står færdigt i starten af 2019.

- Hotel Aalborg ligger efterhånden på en af byens bedste adresser med Musikkens Hus, Nordkraft og Østre Havn som nærmeste naboer, og gennem de sidste år har vi oplevet massiv fremgang. Vi har nu en af byens højeste belægningsprocenter, og der går ikke længe, før vi sprænger rammerne. Denne tilbygning og modernisering har været en drøm i årevis, og nu er vi endelig i gang, siger hoteldirektør Bo Kikkenborg.

Stueetagen åbnes op
Hotel Aalborg blev oprindeligt grundlagt som Aalborg Sømandshjem tilbage i 1905 og var i mange år et fast tilholdssted for sømænd, der lagde til havn i Aalborg. Men da Aalborg Værft lukkede i 1988, skiftede hotellet strategi og gennemgik en transformation fra traditionelt sømandshjem til mere kommercielt drevet hotel.

Den nuværende bygning er opført i 1958 og blev i 2009 skrevet ind i lokalplanen som bevaringsværdig. Derfor skal facaden på den eksisterende bygning renoveres i respekt for den funkisstil, som bygningen er født med.

- En af de grundlæggende tanker bag arkitekturen er, at hele stueetagen skal åbnes mere op mod de omgivende gader, således at hotellets aktiviteter kan berige og interagere med gaderummet. Her bliver den nye indgang mod nordvest og de solbeskinnede, udendørs terrasser mod syd et stort aktiv, siger arkitekt Hans Maigård.

Hovedindgangen mod Østerbro bevares, dog i en ny version. Gennem hele byggeperioden vil den være lukket, og gæsterne skal benytte den nye indgang mod Karolinelundsvej, som står klar om fire uger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109