23948sdkhjf

Lokal bygmester vinder Rebilds største kommunale projekt i nyere tid

Entreprenørfirmaet Lars Pedersen & Søn er netop valgt af Rebild Kommune til at stå for det største offentlige udviklingsprojekt i kommunen i nyere tid.

Det skriver Rebild Kommune i en pressemeddelelse fredag.

Opgaven indebærer at byggefirmaet fra Suldrup sydvest for Støvring skal bygge et nyt kommunalt sundhedshus, som er tegnet af arkitekterne Bjørk & Maigård, samt et bytorv i Støvring Ådale - første fase af en helt ny bydel ved Jernbanekvarteret i Støvring.

Prisen på grunden forventede kommunen ifølge udbudsteksten ville lande omkring 24 mio. kr. Ejer af Lars Pedersen & Søn, René Thomasberg, vil overfor Nordjyske ikke komme prisen for grunden nærmere end ”et tocifret millionbeløb”. Men, oplyser han, der er tale om firmaets hidtil største og mest usædvanlige købsaftale. 

250 boliger - første aftale er på plads

Aftalen indebærer også, at entreprenørfirmaet overtager den kommunale grund på cirka 45.000 kvm, hvor sundhedshuset skal opføres. Her skal Lars Pedersen & Søn desuden løbende bygge omkring 250 boliger, samt et byggeri med plads til forskellige private praksisser indenfor sundhedsområdet. 

På boligsiden har Lars Pedersen & Søn ifølge Nordjyske.dk allerede en aftale om at opføre 8.800 kvm almene boliger til Himmerland Boligforening.

– Første skridt er, at vi projekterer sundhedshuset, og derefter kommer de almene boliger og de private praksisser. Det er en længere proces, hvor vi skal sikre et godt sammenspil imellem dem der skal færdes og bo i området og det vi bygger, siger René Thomasberg i pressemeddelslen fra kommunen. 

– Vi forventer at første spadestik til sundhedshuset bliver taget i november 2021 og huset forventes færdigt i 2023, tilføjer han.

To bud på projektet 

Borgmester i Rebild Kommune, Leon Sebbelin, fortæller til Nordjyske.dk, at der ud over vinderbuddet også var et købstilbud fra Dansk Boligbyg.  

Sundhedshuset vil ud over den kommunale del også rumme et fælleshus samt et privatejet hus i en sammenhængende bygning, hvor privat praktiserende læger og tandlæger kan etablere sig. 

Rebild Kommunes udgifter til det fremtidige ejerskab af dele af sundhedshuset og fælleshuset samt torveanlægget foran beløber sig ifølge borgmesteren sig til omkring 50 mio. kr.

Genudbud skal give liv til ny bydel

Planerne for den nye bydel i Støvring Ådal har været år undervejs. Tilbage i 2017 satte Rebild Kommune gang i en det, der blev til de visionerne for området, som nu føres ud i livet.

I 2018 blev rådgiverteamet Arkplan og LE34 samt underrådgiver Projekt Gruppen valgt til at arbejde videre med en samlet udviklingsplan. Den blev vedtaget året efter, og i starten af 2020 blev en rammelokalplan med designmanual, der sætter rammerne for områdets fremtidige byggeri, gader og byrum vedtaget politisk. 

Sidste år måtte kommunen dog ud i flere budrunder og tilpasninger af planerne, inden man nåede frem til udbuddet, som Lars Pedersen & Søn nu har vundet. 

Købet omfatter grunden på 44.715 kvm samt 33.657 kvm byggeret øst for jernbanestationen i Støvring. Byggefirmaet forpligter sig som køber til at opføre omtalte 1.800 kvm kommunalt ejet sundhedscenter, 1.400 kvm eksternt finansieret fælleshus og et - af køber ejet - praksishus på op til 2.000 kvm, samt til at etablere et 5.000 kvm bytorv på grunden.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141