23948sdkhjf

Viborg vinder Byplanprisen

Viborg Kommunes arbejde med strategisk planlægning og byfortætning i det område, som i disse år forvandles til Banebyen, blev torsdag belønnet med årets Byplanpris.

Det blev afsløret i Fredericia, hvor omkring 600 politikere og byplanlæggere var samlet til årets store danske byplanmøde.

- Omdannelsen af det gamle industrikvarter, der nu er kernen i Banebyen, er et flot og inspirerende eksempel på god og konsekvent planlægning. Planen skaber sammenhæng i byen på en ny og inspirerende måde og viser, hvordan man kan lave stationsnær byfortætning i samspil med borgere og virksomheder. Banebyen har alle forudsætninger for at blive en aktiv og attraktiv del af Viborg, siger arkitekt og jurymedlem, Mads Rue, i en pressemeddelelse.

Han fremhæver desuden, at Viborg kan fremvise en perlerække af resultater –
fra tiltrækning af Apple til gennemførelse af et af landets mest ambitiøse
klimaprojekter, Sønæs ved Søndersø.

- Viborgs planlægning er stærkt forankret og samarbejdsformen skaber dynamik.
Man kan se, at det politiske ejerskab er stærkt, og der er løbende dialog på
tværs af offentlige og private aktører. Det er en tilgang som bør inspirere
andre kommuner, siger Mads Rue.

En flot anerkendelse og et skulderklap
Viborg Kommune vandt Byplanprisen som én af tre nominerede, hvor de to øvrige var Østerbro i Odense Kommune og naturbydelen Ringkøbing K i Ringkøbing-Skjern Kommune. Prisen blev i 2016 tildelt Aalborg Kommune for byudviklingen på Aalborg Havnefront.

Borgmester Torsten Nielsen er glad og stolt over prisen, som er resultat af et stærkt lokalt samarbejde:

- Det er en flot anerkendelse og et skulderklap, som vi vil give videre og dele med en bred kreds af samarbejdspartnere. Vores gode samarbejde med eksterne parter giver nye løsninger, som kommunen ikke var kommet frem til alene. Samtidig skaber det grobund for et bredt engagement i at gennemføre forandringerne, siger Torsten Nielsen.

Fuldt udviklet vil Banebyen rumme 1.700 samt boliger samt blandt andet Game Streetmekka, et nyt plejecenter, gymnasium og grønne områder. Samlet set investeres 5 mia. kr. i Banebyen. Kommunen har i forbindelse med udviklingen nedsat et Banebyråd med deltagelse af blandt andet politikere, større grundejere, private udviklere og bygherrer.

Byplanprisen er blevet uddelt af Dansk Byplanlaboratorium og Arkitektforeningen siden 1996. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094