23948sdkhjf

Indvielse og rejsegilde på samme dag

MT Højgaard og Deas har indviet det fjerde fælles skolebyggeri. Det skete i Odder, hvor der sideløbende opføres en stor daginstitution.

Tværgade i Odder dannede tirsdag rammen om både en indvielse og et rejsegilde.

Den nye Skovbakkeskole, der stod færdig i juli, blev her officielt indviet. Samtidig benyttede Odder Kommune lejligheden til at fejre rejsegilde for daginstitutionen Krible Krable Huset, der opføres i tilknytning til den nye skole:

- Vi har fået en varm og imødekommende skole med et moderne udtryk. Der er lagt vægt på et godt indeklima og fleksible rum, der tilgodeser mange forskellige læringsmiljøer og afvekslende undervisning. Det mærker vi også på eleverne, der har taget rigtig godt imod deres nye skole. Nu ser vi frem til, at vores børn i førskolealderen får lige så gode rammer for deres hverdag, siger skoleleder Erik Mønster.

Træ som gennemgående tema
Skovbakkeskolen er opført som et OPS-projekt af MT Højgaard og Deas, der har Cebra med som arkitekt.

- Vi har tegnet en skole i to plan, der udnytter grundens eksisterende kvaliteter og som med sine saddeltage, nedskallering og indpasning i området vækker genkendelighed hos skolens brugere og byens øvrige borgere, siger Carsten Primdahl, der er stiftende partner hos Cebra.

Med en offentlig skov som nabo har man i projektet prioriteret at bevare så mange af de oprindelige træer som muligt:

- De få træer, vi har været nødt til at fælde, er genbrugt i interiøret som møblering. Derudover er alle indgangspartier markeret i facaden med partier i træ, og i interiøret er den markante trappe også udført i træ. Således har vi valgt træmaterialer, de steder hvor man er i berøring med bygningen, siger Carsten Primdahl.

Certificeret til leg og bevægelse
Skovbakkeskolen har et særligt fokus på bevægelse som en naturlig del af dagligdagen. Skolen er certificeret DGI-profilskole, hvilket betyder, at der er en udpræget opmærksomhed på idræt, leg og bevægelse. Eksempelvis er brandveje i fællesarealer indrettet som bevægelsesbaner, og i alle klasselokaler er et område indrettet specifikt til fysisk aktivitet.

Skovbakkeskolen vil stå endeligt færdigt, når daginstitutionen står færdig med plads til 100 børn i starten af 2018. Den samlede projektsum for det 9.300 kvadratmeter store byggeri udgør i alt godt en kvart milliard kroner.

For MT Højgaard og Deas er der tale om det fjerde fælles skoleprojekt i OPP- eller OPS-regi. Teamet står i forvejen bag Nordstjerneskolen i Frederikshavn, Vildbjerg Skole og Ørstedskolen i Rudkøbing.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126