23948sdkhjf

Fremtidens produktion: Den virtuelle virksomhed

Ved i højere grad at være købmænd end videnskabsfolk kan vi skabe muligheder på tværs af grænserne.
Danmark er kendt for at være en meget åben nation med stor erfaring i internationalt samarbejde og samhandel, og det kan fremtidens industrivirksomheder udnytte.

- Måske skal vi i fremtiden ikke være særlig produktionsorienterede, men i stedet udnytte at Danmark er gode til købmandskab, siger John Johansen fra Center for Industriel Produktion, der står bag forskningsprojektet ”Produktion 2025”.

Løse samarbejder
Ideen bag ”den virtuelle virksomhed” er at skabe mere løse samarbejder med virksomheder over hele verden, der udelukkende er baseret på produktionen af et bestemt produkt. Elementer som produktion, design, innovation og distribution skal varetages af de virksomheder, der er bedst til det.

Mulighederne for de danske virksomheder ligger i at være initiativtagere til samarbejderne ved at spotte de nye forretningsmuligheder. Samarbejdet vil dog kun eksistere, så længe det fælles produkt efterspørges.

For danske virksomheder er der tale om et radikalt skridt, idet der bliver tale om konstant skiftende netværk. Det stiller store krav til samarbejdsevner og integrationsmetoder, og virksomhedens medarbejder skal kunne indordne sig under løsere tilknytning til virksomheden.

Læs mere om ”Produktion 2025” på produktionsplatformen Manufacture.dk’s hjemmeside (PDF-dokument åbner).


Læs mere om emnet
Building Supply sætter i disse dage fokus på fremtidsscenarierne for den danske industri:

Hvordan ser fremtidens danske industri ud?
Den højkompetente virksomhed
Det industrielle kraftcenter
Innovationsfabrikken
Den fleksible værdikædeintegrator
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093