23948sdkhjf

Det kan du glæde dig til på dag 2

Fra dagens start kan du blive klogere på, hvilke værdier markedet efterspørger, og hvordan det påvirker arkitekturen. Det er fra kl. 9.15 på Main Stage i debatten: Arkitektur skaber værdi – men hvilke værdier efterspørger markedet?

Udgangspunktet er, at ethvert byggeri skal skabe værdi for bygherrer, brugere, borgere og samfund. Men hvilke værdier skal vi måle vi på? Og hvordan påvirker det arkitekturen, når man supplerer de økonomiske kriterier med mål for social og miljømæssig værdiskabelse?

Danske Arkitektvirksomheder står bag og har inviteret en række indflydelsesrige bygherrer til en debat om, hvordan vi kan skabe et marked for bæredygtig værdiskabelse i byggeriet. I panelet deltager Gyrithe Saltorp, direktør, Bygningsstyrelsen, Rasmus Brandt, byggechef ved Københavns Kommune, Mia Manghezi, projektudviklingsdirektør ved PensionDanmark, og Katja Viltoft, partner og kreativ direktør for erhverv, sundhed og indretning ved JJW Arkitekter, samt Lene Espersen, direktør i Danske Arkitektvirksomheder.

Læring frem for debat?
Vil du hellere starte dagen med en læringsesssion præsenterer Realdania By & Byg samtidig (kl. 9.20, red) de første resultater fra ”Sunde Boliger”, tre gårdhavehuse ophørt i år i Holstebro. Formålet er at vise hvordan byggeriet kan forbedre vores indeklima.

Oplægget vil tegne baggrunden og de byggede løsninger op, samt fremhæve resultaterne af de mange målinger foretaget før indflytning i de tomme huse.

Bag byggeriet af ”Sunde Boliger” står Realdania By & Byg i samarbejde med Pluskontoret, Lendager, Moe og professor Torben Sigsgaard. 

Boligejernes investeringslyst og en key note speaker
En time inde i dagens program, kl 10.00, er boligejernes investeringslys et emne i den såkaldte Special Talk ”Clean: Refurb - Et overbevisende pakketilbud om dyb energirenovering”. 

Clean, Aalborg Universitet og ProjectZero er med i EU-projektet Refurb, der skaber bro mellem udbud og efterspørgsel indenfor dyb energirenovering i ejerboliger. Metoden er udvikling af en forretningsmodel og renoveringspakker med attraktive tilbud tilpasset udvalgte målgrupper.

Næsten samtidig, kl 10.15, kan du høre keynote speaker Wolfgang Frey fra Frey Architekten på Main Stage. Hans oplæg vil kredse om byernes digitale transformation og mere specifikt Smart Green Tower, en bygning som alene med solens hjælp producerer sin egen energi og samtidig forsyner det omkringliggende område med overskuddende energi.

Genbrug og materialer i hele værdikæden
Kasper Guldager fra 3XN Arkitekters innovationsselskab GXN – og en anden af Building Greens keynote speakers - indtager Main Stage kl. 13.00 med et oplæg om grønne forretningsmodeller og cirkulært byggeri. 

Mere konkret vil hans fokus være nye samarbejder og forretningsmodeller i branchen samt en beskivelse af projektet Circle House plus anbefalingerne for regeringens Advisory Board for Cirkulær Økonomi. Projektet Circle House er verdens første cirkulære byggeri i form af 60 almene boliger, hvor målet er, at 90 procent af materialerne kan genbruges uden at miste afgørende værdi.

Senere på dagen, kl 15.15, er Cradle to Cradle omdrejningspunkt for en to-timers workshop, "Togehter we built what is next" inden for rammerne af Building Greens VIP Discussions.

Workshoppen tager udgangspunkt i konceptet Built Positive, som er udviklet af Cradle to Cradle Innovation Institute, og har som mål at bidrage til byggeriets positive virkning på miljø, økonomi, mennesker og planeten. På workshoppen vil deltagerne komme igennem et program med fokus på materialer i hele værdikæden fra "molekyle til metropolis". Workshop deltagerne er Coert Zachariasse, CEO i Delta Development, Kasper Guldager Jensen, senior partner ved 3XN, director GXN, Mette Qvist, CEO i Green Building Council samt Tina Kristensen, marketing- og kommunikationschef hos  Troldtekt og Annette Hastrup, CEO i Vugge til Vugge.

Debat om BR18
Messedagen kan passende sluttes, hvor den startede, med en spændende paneldebat. Denne gang om det nye bygningsreglement, BR18, der ventes at træde i kraft ved indgangen til 2018 og indeholder en række væsentlige ændringer i forhold til byggesagsbehandlinger i dag.

For hvad er fordelene, og hvilke udfordringer venter?  Og hvad mener byggebranchen og rådgiverne? Kom og hør den debat mellem en række rådgivere som i fremtiden vil kunne eller skal foretage byggesagsbehandling.

Debatten indledes med en gennemgang af de væsentligste ændringer i bygningsreglementet ved Christian Vesterager, kontorchef i Transport-, Bygge- og Boligstyrelsen. Herefter følger en paneldebat om, hvad den nye struktur betyder, og hvordan byggebranche kan omsætte den til nye forretningsområder. Paneldeltagerne er Michael Rasmussen, forretningschef i Niras, Lars Bork Hansen, divisionsdirektør i Design & Engineering, MT Højgaard samt Signe Kongebro, partner, professor (Adj.), architect MAA ved Henning Larsen Architects

Debatten om BR18, som starter kl 16 på Main Stage, er faciliteret af Ida-Byg.

Du kan se alle dagens begivenheder i dagsprogrammet herunder:

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet Building Green København 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125