23948sdkhjf

København får Tømrerprisen 2010

Et nyopført badeanlæg ved Svanemøllestranden sikrede i sidste uge Københavns Kommune "Tømrerprisen 2010". Prisen, der er på 150.000 kroner, uddeles af Københavns Tømrerlaug.
Prisen blev den 11. november overrakt af oldermanden for Københavns Tømrerlaug Flemming Kjærgaard til teknik- og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard.

I motivationen for valget af Svanemøllestranden skriver dommerkomiteen blandt andet:

- Det nyopførte anlæg ved Svanemøllestranden lægger ekstra værdi til landets hovedstad. Ikke alene fordi mange københavnere nu har fået et ekstra åndehul, men også fordi det præmierede projekt er udført med sans for høj kvalitet.

Viser at stedet bliver værdsat
Projektet er udviklet af White Arkitekter i samarbejde med landskabsarkitekterne Thing & Wainø og ingeniørfirmaet Rambøll.

Badeanlægget blev indviet den 20. juni ved Svanemøllebugten på Østerbro, og det er hurtigt blevet populært blandt københavnerne.

Det er dermed lykkedes at gøre en gammel og ubefærdet promenade til et attraktivt sted med en arkitektonisk flot mole. Fredrik Petterson fra arkitektfirmaet White ser tildelingen af Tømrerprisen som et bevis på, at transformationen er en succes:

- Jeg er stolt over, at Københavns Tømrerlaug har valgt at give Tømrerprisen 2010 til Svanemøllebugten, og det viser, at stedet bliver værdsat af mange mennesker. Det har været en spændende udfordring at integrere den gamle strandpromenade med en ny sandstrand og den nye mole. Og vi har bevidst valgt at anvende konstruktioner af træ som fælles udtryk for mole og bygning, hvilket giver badestedet et unikt præg, siger han.

Anlæg kan udvides
Den 130 meter lange mole har to vigtige funktioner. For det første forhindrer molen, at den børnevenlige sandstrand bliver skyllet væk af havstrømmen, men den fungerer også som et reelt alternativ til selve badestranden, da man kan hoppe i vandet herfra og sidde og nyde udsigten.

Selvom anlægget er indviet, er der mulighed for en udvidelse af området. Arkitekttegningerne for projektet indeholder således både forslag til flere træbroer og en kiosk.

Om prisen
• Hvert år uddeler Københavns Tømrerlaug ”Tømrerprisen” til et projekt, hvor trækonstruktioner indgår som en markant bygningsdel.

• ”Tømrerprisen” er stiftet på basis af en donation fra Kirsten og Freddy Johansens Fond. Tømrerlauget, der i år fylder 495 år, administrerer prisen, som sidste år blev uddelt for første gang.

• Priskomiteens medlemmer er: Arkitekt og partner i KHR arkitekter, professor Jan Søndergaard, seniorjournalist ved Berlingske Tidende Carsten Steno, adm. direktør i Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen, viceoldermand i Københavns Tømrerlaug Søren Larsen samt laugets oldermand Flemming Kjærgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094