23948sdkhjf

Blæser til kamp mod skadelig kemi

Byggebranchen skal samarbejde om at beskytte forbrugere mod skadelig kemi

Byggebranchen er gået sammen i et partnerskab med myndighederne om at sikre, at produkter lever op til reglerne. Det sker, efter der er fundet skadelig kemi i 18 ud af 58 testede plastikprodukter fra byggemarkeder. Der er mere specifikt tale om hormonforstyrrende ftalater.

Partnerskabet er etableret på opfordring af miljø- og fødevareministeren. Miljøstyrelsen skal fungere som formand for styregruppen bag.

- Det handler om at beskytte forbrugerne mod skadelig kemi og sikre, at man kan få oplyst, om produkter indeholder særligt problematiske stoffer, som man har ret til. Branchen går konstruktivt til sagen, og vi har et godt samarbejde om partnerskabet, siger kontorchef for Miljøstyrelsens kemikalieenhed, Henrik Søren Larsen, i en pressemeddelelse.

- Forbrugere skal have information for at føle sig trygge i deres indkøb. Derfor bakker vi op omkring partnerskabet, der skal styrke forhandlernes evne til at kunne give informationen. Udfordringen skal nemlig takles i importen af varerne, for at forbrugerne kan få information, udtaler miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv, Jakob Zeuthen.

Partnerskabet består af Brancheforeningen, Danske Byggecentre, Dansk Erhverv, DI og Miljøstyrelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141