23948sdkhjf

H+H-handel på standby

Bestyrelsen har indstillet forhandlingerne om et salg til ejerne bag konkurrenten Xella. Samtidig har producenten af porebeton præsenteret et stærkt forbedret kvartalsregnskab.
For tre uger siden bekendtgjorde H+H, at selskabet havde modtaget et tilbud om en overtagelse af aktiviteterne fra ejerne bag Xella; Goldman Sachs Capital Partners & PAI Partners.

Siden har parterne forhandlet om vilkårene, men H+H-bestyrelsen meddeler nu, at dialogen med de potentielle købere er indstillet:

- Efter en evaluering af det opdaterede tilbud er det bestyrelsens opfattelse, at vilkårene i tilbuddet repræsenterer en for høj risiko for aktionærerne sammenholdt med, at den tilbudte pris ikke afspejler selskabets værdi, oplyser bestyrelsen blandt andet i en fondsbørsmeddelelse.

Bestyrelsen har været i dialog med en gruppe af selskabets større aktionærer, der alle deler denne opfattelse.

H+H har tidligere meldt ud, at der også har været interesse fra andre investorer. Disse henvendelser har dog været væsentligt mindre konkrete end Xellas, og dialogen vedrørende disse er også indstillet på nuværende tidspunkt.

Udsigt til bedre 2011-regnskab
Få timer før beslutningen om at afvise Xellas bud offentliggjorde H+H regnskabstallene for årets 3. kvartal, og trods endnu et underskud kan virksomheden glæde sig over klar fremgang.

Sammenlignet med sidste år er omsætningen øget med 60 mio. til 380,5 mio. kroner, og det er medvirkende til at reducere underskuddet før skat fra 92,4 mio. kroner i 3. kvartal 2009 til 9,1 mio. kroner i 3. kvartal 2010.

År til dato har H+H dog realiseret et underskud på 226,7 mio. kroner, og det er knap 20 mio. kroner mere end i samme periode sidste år.

For hele året forventer ledelsen et negativt resultat før skat på 270-290 mio. kroner, mens der næste år er lagt op til forbedrede regnskabstal:

- Et udvidet effektiviseringsprogram vil samlet reducere omkostningsniveauet i 2011 med mere end 75 mio. kroner sammenholdt med 2010. Herudover har der været engangsudgifter på 25 mio. kroner i 2010, som vil forbedre resultatet yderligere i 2011, oplyser H+H.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078