23948sdkhjf

Ruinflytning måtte udskydes i Odense

Onsdag den 25. oktober omkring klokken ni skulle en 600 år gammel købmandsgård i Odense sættes på skinner og flyttes 14 meter mod vest som led i omdannelsen af bymidten.

Men flytningen er blevet udskudt med 24 timer, fordi de køreplader, som ruinen skulle rulles på, ikke lå tilstrækkeligt stabilt.

Det er derfor nødvendigt at understøtte pladerne yderligere, oplyser Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Flytningen gennemføres over to dage. Første flytning finder sted torsdag omkring klokken ni, mens den anden flytning, som tidligere udmeldt, bliver fredag omkring samme tidspunkt.

Sædvanligvis ville man få et blankt nej til at flytte på et fredet fortidsminde. Men eftersom den gamle købmandsgård allerede i 1971 blev flyttet fra sin oprindelige placering, har Slots- og Kulturstyrelsen valgt at give tilladelsen. Desuden er der lagt vægt på, at den nye placering er en mere værdig ramme for bygningsværket end den hidtidige plads.

For at flytte den knap 600 år gamle bygning, bruges grundlæggende den samme metode, som da den blev flyttet første gang. Den bliver simpelthen sat på skinner og rulles afsted. Denne gang dog med hjælp af flere maskiner med mere muskelkraft til at gøre det hårde arbejde.

Man kan se flytningen på Fra Gade til Bys udsigtsplatform ved siden af Infoboksen eller fra Vestergade igennem et gitter i byggehegnet.

Man kan også følge flytningen live på Fra Gade til Bys hjemmeside via webcam.
Live-sendingen kan ses på fragadetilby.dk/ruincam

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078