23948sdkhjf

Bjarke Ingels hædret af fagfæller i København

Fredag aften blev Bjarke Ingels hædret for sin ekstraordinære betydning for dansk arkitektur af sine fagfæller, da han modtog Arkitektforeningens æresmedalje.

- Bjarke Ingels har gennem sine værker, metoder og idérige tilgang til faget leveret et helt unikt bidrag til dansk arkitektur. Han har en helt særlig sans for at gøre arkitektur nutidig og relevant for mange – også uden for faget. På trods af sin unge alder har han allerede fået en varig betydning for dansk arkitektur. Det vil vi gerne anerkende ham for med denne æresbevisning, sagde Arkitektforeningens formand Natalie Mossin, da hun overrakte æresmedaljen ved Arkitektforeningens årskonference i København.

Arkitekturen som fortælling
Bjarke Ingels tog afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole i 1999 og har siden været frontfigur i den nyudvikling i dansk arkitektur, der op gennem 00’erne har været med til at brande Danmark som en international arkitekturnation. En udvikling, der også tæller unge tegnestuer som Cobe, Adept, JDS og Nord.

Bjarke Ingels og hans tegnestue BIG står bag en lang række bemærkelsesværdige projekter i ind- og udland og har senest indviet Tirpitz Museet ved Blåvand og Lego House i Billund.

- Nogle gange sker der forandringer i vores samfund. De kommer ofte fra teknologien, men sker også gennem kulturelle, demografiske, klimatiske og miljømæssige ændringer. Uanset hvor forandringer kommer fra, skaber de nogle uforløste behov og uløste problemer. Hvis vi som arkitekter eller formgivere kan finde ud af, hvordan verden forandrer sig, kan det give form til noget, der aldrig har fået form. Det handler om at finde de muligheder, hvor man kan lade omstændighederne give form til projektet, sagde Bjarke Ingels under sin festforelæsning efter prisoverrækkelsen.

Med prisen kommer Bjarke Ingels i fornemt selskab med andre verdensberømte og anerkendte danske arkitekter som Jørn Utzon, Vilhelm Lauritzen, C.F. Møller og Arne Jacobsen.

Om prisen

Det er medlemmer af Arkitektforeningen, der indstiller fagfæller til æresmedaljen, og modtagere bliver samtidig udnævnt som æresmedlemmer af foreningen.

Æresmedaljen gives til personer, der i særlig grad bidrager til Arkitektforeningens målsætning om ”at fremme kvaliteten i planlægningen og udformningen af vores omgivelser og agere ud fra et helhedssyn til at fremme arkitektonisk kvalitet”.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109