23948sdkhjf

Dansk sportsbyggeri er blandt verdens bedste

Danmark var med forrest, da Den Internationale Olympiske Komite (IOC) og Den Internationale Paralympiske Komite (IPC) hædrede verdens bedste sportsbyggerier ved en stor galleevent i Køln i går aftes.

Her løb Musholm i Korsør nemlig med to af aftenens prestigefulde priser.

Den ene pris var i kategorien "indendørs sports- og fritidsfaciliteter", som Musholm modtog for sin arkitektur, funktionalitet og sociale bæredygtighed.

Den anden pris var den såkaldte IPC/IAKS Distinction Award, som Musholm modtog specifikt for sin unikke tilgængelighed.

- Distinction Award gives for helhedstænkningen i byggeriet, og den har især fokus på stedets brugervenlighed. På den front kan vi konstatere, at Musholm er førende. Filosofien bag byggeriet er, at vores tilgængelighed skal mærkes, men ikke ses. Med andre ord er den en integreret del af omgivelserne, fortæller Henrik Ib Jørgensen, direktør på Musholm, i en pressemeddelelse.

Som et nybrud inden for tilgængelig arkitektur har Musholm tiltrukket stor international opmærksomhed. Det er således ikke første gang, at Musholm bliver hædret ude i verden. Sidste år modtog sports- og feriecentret hovedprisen ved IAUD Awards i Japan for at sætte nye standarder for, hvordan det byggede miljø kan understøtte inklusion, når det gælder mennesker med funktionsnedsættelser. Derudover har det været udstillet på Den Internationale Arkitekturbiennale i Venedig og den danske pavillon ved De Olympiske Lege i Rio de Janeiro.

Projektet er designet og projekteret af Aart Architects i samarbejde med Keingart, Urbanlab og Moe som underrådgivere samt konsulenten Bexcom. Byggeriet er udført af Anker Hansen & Co.

Læs mere om projektet i artiklen: Arkitekterne satte sig selv i kørestolen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125