23948sdkhjf

Rammerne for Aarhus’ nye brokvarter er sat

- Det er yderst sjældent, at man får nye og så centrale bykvarterer i større byer, siger rådmand om ny udviklingsplan.

Byrådet har vedtaget udviklingsplanen for det nye brokvarter ved Søren Frichs Vej.

De første projekter står inden længe færdige, og en ny bydel vokser frem med en stærk identitet, egne kulturtilbud, butikker og mødesteder.

I det nye kvarter, som dækker området langs Søren Frichs Vej fra Godsbanen i øst til Åby Skole i vest, skal livet leves på gaden, i forretninger og i de grønne byrum. Her skal der i særlig grad være tænkt på børnefamilier, lyder det i udviklingsplanen, der onsdag blev vedtaget i byrådet.  

Fem kvaliteter

Det nye brokvarter ved Søren Frichs Vej i Aarhus skal formes ud fra en vision med fem grundlæggende kvaliteter:

- Byen i byen
- Byliv før byrum og byrum før bygninger
- Blandet by med børn
- Byen med trafiknerve
- Naturnær storby

- Det er meget glædeligt, at byrådet nu har vedtaget udviklingsplanen for det nye brokvarter. Det er yderst sjældent, at man får nye og så centrale bykvarterer i større byer. Udviklingsplanen lægger op til, at det nye brokvarter bliver en alsidig by med sin helt egen identitet tilsat de charmerende og spændende elementer, som vi elsker ved Aarhus’ andre brokvarterer som Frederiksbjerg og Trøjborg, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Udviklingsplanen sætter rammerne for, hvordan det nye kvarter skal udvikles, og planen tager udgangspunkt visionen om, at byrummene i kvarteret skal have mere fokus end bygningerne, så man skaber et godt og grønt byliv med nærhed til naturen. Søren Frichs Vej skal fungere som en levende og pulserende bygade, og boligudbuddet skal være blandet. Næste skridt er at iværksætte initiativer til at sikre behovet for skoler, daginstitutioner samt sports- og fritidsaktiviteter i området.

Området langs Søren Frichs Vej har tidligere dannet rammen om flere store industrivirksomheder og har gennem flere år været under forandring med blandt andet omdannelsen af Frichs gamle fabrikker til Frichsparken. Denne forandring fortsætter lige nu med omdannelsen af den tidligere Fragtmandscentral, Godsbanen og Trianglen, og endnu flere områder er på vej.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109