23948sdkhjf

Større og mere tidssvarende - Aarhus skyder 83 millioner i skoleprojekt

Fra næste forår og to år frem får Solbjergskolen syd for Aarhus en større overhaling. Til formålet er afsat en anlægsbevilling på 83,4 mio. kr., oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse. 

Udbygningen og moderniseringen af skolen, så der bliver plads til flere elever, er nødvendig på grund af tilflytning til Solberg by. Alene i dette skoleår har det stigende antal elever medført, at der mangler fem undervisningslokaler. Og holder prognoserne, vil skolen være 10 lokaler i underskud skoleåret 2026/2027.

Samtidig bærer skolen præg af, at der efter flere mindre udvidelser, siden skolen stod færdig i 1965, er behov for at skabe sammenhæng mellem afdelingerne.

– Der er brug for mere plads, og der er brug for modernisering og indeklimaforbedringer. Derfor bygger vi nye fællesrum og undervisningslokaler, og vi gør store dele af skolen mere tidssvarende, siger rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom, i pressemeddelelsen.

I juni sidste år valgte kommunen et hold med arkitektfirmaet Rum, Autens, AKJ Rådgivende Ingneiører og Lytt Architecture som totalrådgiver til udbygningen og moderniseringen.

Søger midler fra klimapulje

Samtidig skal Solbjergskolen fortsat tilbyde byen mere og andet end at være den lokale folkeskole.

Med etableringen af et ungemiljø samt et såkaldt kombibibliotek – som foruden Solbjerg Bibliotek også skal indeholde Solbjerg Egnsarkiv og Solbjergskolens pædagogiske læringscenter (PLC) – forbliver Solbjergskolen et multibrugerhus for borgerne i byen.

I samarbejde med Fællesrådet og Solbjerg Idrætsforening, har det desuden været et fokuspunkt, at placeringen af udbygningen sikrer, at skole- og fritidsfaciliteter bindes tættere sammen.

Den samlede anlægsbevilling til udbygningen og moderniseringen ender som nævnt på 83,4 mio. kr. Som en del af finansieringen ansøges der om 1,8 mio. kr. fra klimapuljen til at arbejde med bæredygtighed og initiativer, som nedbringer CO2-udledningen i forbindelse med byggeriet.

Det forventes, at byggeriet påbegyndes i foråret 2023, hvorefter skolen udbygges etapevis over de næste to år, så der i hele perioden sikres plads til undervisning. 

Byggeriet afsluttes forventeligt i maj 2025.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11