23948sdkhjf

Beslutning om 100 nye hektar industrihavn udskudt

Debatten har raset i månedsvis, og bølgerne er gået højt i debatten om en markante udbygning af Østhavnen i Aarhus. Nu udskyder toppolitikere så en beslutning, skriver Århus Stiftstidende.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og Rådmand for Teknik og Miljø Nicolaj Bangs (K) beslutning om en proces med et 38 personel stort borgerpanel betyder ifølge avisen, at havnen – og de mange interesserede – skal vente ekstra to måneder på politikernes dom.

– Det er korrekt, at vi oprindeligt forventede, at byrådet kunne træffe en beslutning før jul, men nu er det udskudt til engang i februar, fortæller Christian Mølgaard, juridisk chef i Aarhus Kommune og chef for byrådsservice til Århus Stiftstidende.

Efter en møderække skal det såkaldte borgerpanel den 25. januar 2923 overdrage deres anbefalinger og overvejelser til byrådet.

Herefter skal politikerne i Aarhus Kommune en endelige beslutning om en mulig udvidelse med havnen.

Udbygningsplanerne for Østhavnen i Aarhus omfatter 100 hektar nye landarealer plus et nyt havnebassin og tæller desuden 1.100 meter nyt kajanlæg, bygninger i op til 30 meter og seks nye kran i op til 144 meter. Projektet var i planer præsenteret i november 2021 opdelt i to faser henholdsvis for 2025-32 og 2332-2050.

Kritikkere af udvidelsesplanerne peger på konsekvenserne for havnemiljø, klima og udsigten ved så stor en udbygning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094