23948sdkhjf

Ribes nye multihus kan vinde en Brick Award

Kannikegården er nomineret til prestigefuld pris for sin innovative brug af tegl.

Kannikegården ved Domkirkepladsen i Ribe er igen kommet i internationalt spotlys.

Projektet har sikret sig en plads blandt de 50 nominerede til Brick Awards 2018, som uddeles til foråret i den østrigske hovedstad Wien.

Kannikegården er opført på det sted, hvor den nedbrændte Lindegård tidligere lå. Bygningen fungerer som multihus for to af byens menighedsråd, for provstiet og det lokale museum samt for borgere og turister.

Bag designet står Lundgaard & Tranberg Arkitekter i samarbejde med Oesten Ingeniører og Arkitekter. Jorton har opført byggeriet i hovedentreprise for Ribe Stift.

- Kannikegårdens arkitektur og indhold er helt i særklasse, og det har været fantastisk at være med til at opføre huset. Stort set alt ved dette byggeri har været specielt lige fra betonen, der er udført med meget rustikke overflader til de store jordfarvede teglplader på 63x35 centimeter, som er lagt på taget og på den øverste del af bygningens facader. Der er desuden anvendt masser af kobber i bygningen. Det er et utraditionelt byggeri, der passer godt ind i miljøet omkring pladsen med domkirken, og det har været meget spændende at være hovedentreprenør på opgaven, fortæller projektleder Frank Agergaard fra Jorton.

Læs mere om Brick Awards og de nominerede projekter på clay-wienerberger.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109