23948sdkhjf

Adserballe & Knudsen skal renovere prisbelønnet Frederiksberg-bebyggelse

Efter års tilløb får 328 almene boliger fra 1970’erne får nu en overhaling.

I den almene boligbebyggelse Solbjerg Have på Frederiksberg har et større renoveringsprojekt været undervejs gennem flere år.

Nu sættes projektet i gang af Frederiksberg Forenede Boligselskaber med byggestart i januar 2018 og forventet afslutning i foråret 2020.

Det er Adserballe & Knudsen, der er tildelt entreprisen, mens Arkitema Architects og Wissenberg er rådgivere.

- Der har gennem mange år været massive problemer med vandskader fra altaner, tage og et nedslidt rørsystem med deraf følgende fugt i boligerne og dårligt indeklima, siger kundechef Kim Geertsen fra KAB ifølge KAB’s hjemmeside.

Med renoveringen kan beboerne se frem til at få udskiftet tage, facader, altaner og badeværelser. Herudover får bebyggelsen nye faldstammer og vandrør samt et nyt mekanisk ventilationsanlæg og solceller på tagene.

Solbjerg Have ligger på den tidligere gasværksgrund ved Finsensvej – som en grøn og bilfri bebyggelse med gode opholds- og legepladser, hvor de fleste lejligheder har altaner eller forhaver. Bebyggelsen er i sin tid tegnet af Fællestegnestuen A/S og rummer, foruden de 328 almene boliger, et plejehjem, beskyttede boliger samt børneinstitution.

- Solbjerg Have er prisbelønnet arkitektur fra 1970’erne og et af byens bedste eksempler på boligbyggeri med rig variation i boligtyper, facader og materialer. Arkitekturen er en direkte kritik og et opgør med det ensformige og monotone betonbyggeri, som samtiden så som fremmedgørende og menneskefjendsk, siger arkitekt Lars Erik Bancroft fra Arkitema.

Arkitema vandt opgaven som totalrådgiver tilbage i 2014 med Wissenberg som underrådgiver.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094