23948sdkhjf

Scandi Byg føjer 140 mio. kroner til ordrebogen

Den nordjyske modulbygger bliver totalentreprenør på det første boligprojekt i ny Slagelse-bydel.

Op mod 600 boliger vil i løbet af de kommende år blive opført i den nye Tidselbjerg-bydel i den nordlige ende af Slagelse.

I foråret 2019 står det første projekt med 126 almene boliger klar til indflytning i det kuperede naturterræn, og det er Scandi Byg, der skal udføre totalentreprisen for Slagelse Boligselskab.

"Engdraget", som byggeriet kommer til at hedde, er tegnet af Arkitema Architects og vil henvende sig til mod familier, par, singler og seniorer med boliger i størrelser fra 89 til 113 kvadratmeter.

Ifølge direktør Arne Juul fra Slagelse Boligselskab er det blandt andet Scandi Bygs evne til at individualisere masseboligproduktion, der har gjort udslaget:

- Vi har rigtig store forventninger til etableringen af Engdraget og hele samspillet med Tidselbjerg-bydelen som fyrtårn for boligkvalitet år 2017, siger Arne Juul.

Den almene bolig gentænkes
Engdraget bliver den første konkretisering af den visionsplan, som Arkitema har udarbejdet for Slagelse Kommune.

Slagelse Boligselskab ønsker at skabe et boligbyggeri i en høj kvalitet, der kan bidrage til en positiv bosætningsudvikling i Slagelse Kommune. Intentionen er, at Engdraget bliver et katalog for bæredygtighed, som kan bruges i det videre arbejde med udviklingen af hele Tidselbjerget.

I projektet gentænkes grundidéen bag den almennyttige bolig i forhold til drift, ejerskab og fællesskab. Hensigten er, at de kommende beboere skal tage medejerskab for bebyggelsens og bydelens udvikling. Det betyder blandt andet, at de, til gengæld for en reduceret husleje, selv kommer til at varetage en stor del af viceværtsfunktionen.

Boligerne er blevet designet i samråd med naboer, unge fra lokale uddannelsesinstitutioner, fagfolk og beboere i andre af Slagelse Boligselskabs afdelinger, der har været inviteret til at deltage i workshops om deres boligdrømme. Flere af dem har i øvrigt siden ansøgt om en fremtidig bolig i bebyggelsen.

Bygges på 14 måneder
For Scandi Byg har entreprisen en værdi af 140 mio. kroner. De 126 boliger vil bestå af moduler med træ som bærende konstruktion og produceres i virksomhedens produktionshaller i Løgstør, knap 50 kilometer vest for Aalborg.

Sideløbende med produktionen af modulerne kan Scandi Bygs folk så samtidig gå i jorden på byggepladsen i Slagelse for blandt andet at etablere fundamenterne. Den tilgang til projektet betyder, at Engdraget kan stå indflytningsklart i april 2019 –14 måneder efter byggestart.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109