23948sdkhjf

Opbakning til Danmarks højeste passivhuse

Økonomiudvalget i Hjørring Kommune hastebehandler forslag om byggeriet af passivhuse af hensyn til ændringer af bygge- og momsreglerne, som træder i kraft fra nytår
Hjørring kan blive hjemsted for Danmarks højeste passivhuse, som bliver henholdsvis 7 og 10 etager. Højhusene vil omfatte 54 lejligheder på samlet 5.000 kvadratmeter.

Det er Boligselskabet af 1964, som står bag forslaget, og der vil blive tale om almennyttige boliger.

Økonomiudvalget tager stilling til forslaget inden årets udgang. Tidligere har Socialdemokratiet og Venstre støttet forslaget, mens to medlemmer af Lokallisten er imod.

Økonomi afgørende
Godkendes byggeriet skal kommunen ifølge reglerne for almennyttige boliger stå for 7 procent af grundkapitalen, hvilket svarer til 6 mio. kr. Finansieringen skal findes ved at sælge en del af Gasværksbakken til bygherren.

Netop projektets økonomi er årsagen til, at økonomiudvalget har valgt at hastebehandle forslaget.

- Efter nytår stiger kommunens indskud til 14 procent og der kommer formentlig moms på byggegrunde, siger borgmester Arne Boelt (S), til Nordjyske.

Projektets fortalere fremhæver endvidere byggeriets samfundsøkonomiske fordele.

- Samtidig er vi heller ikke blinde for, at det hjælper byggebranchens satsning på passivhuse og energirigtigt byggeri i en svær tid for branchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094