23948sdkhjf

Ringkøbings nye naturbydel får også et seniorbofællesskab

Arkitektkonkurrence udskrives efter nytår.

 

Realdanias indsats for at kickstarte byggeriet af seniorbofællesskaber sætter nu også aftryk på udviklingen af den nye naturbydel i Ringkøbing, hvor foreningens datterselskab, Realdania By & Byg, udvikler og opfører et eksempelbyggeri.

Seniorbofællesskabet kommer til at rumme 16 boliger, som efter planen vil stå klar til indflytning i 2020. I starten af det nye år igangsætter Realdania en arkitektkonkurrence med målet om at skabe et projekt, som bliver en integreret del af Naturbydelen Ringkøbing K. og samtidig rummer inspirerende løsninger, der kan anvendes over hele landet.

- Vi går efter, at den private bolig i seniorbofællesskabet måske bliver lidt mindre, end man er vant til. Til gengæld vil vi skabe fælles rammer af høj kvalitet, hvor man kan man tage del i en sjovere og lettere hverdag med andre. Vi kan se, at der er en stor efterspørgsel efter denne type boliger, og vores undersøgelser viser også, at beboere i seniorbofællesskaber oplever højere livskvalitet, øget tryghed og har bedre sociale relationer. Med en stigende andel af ældre og singler i vores samfund kan boliger med fokus på fællesskaber være afgørende for at forebygge ensomhed, siger filantropidirektør Anne Skovbro fra Realdania i en pressemeddelelse.

I hele Naturbydelen, der ligger direkte ned til Ringkøbing Fjord, bygges der tættere end i traditionelle parcelhuskvarterer. Boligerne får private terrasser eller altaner, men ingen private haver. Naturen fungerer som én stor, fælles have.

Og netop den fælles natur, der er udviklet før byggeriet af de første huse gik i gang, er en særlig kvalitet ved Naturbydelen, som for Realdania gør området til et interessant sted at udvikle et nyt bud på fremtidens seniorbofællesskab: I stedet for at luge og slå græs i hver sin lille have, kan man bruge det store naturområde til aktiviteter med bofæller og naboer på kryds og tværs af generationer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.145