23948sdkhjf

NU åbner Aarhus Letbane

Forhindringerne har hobet sig op for Aarhus Letbane, men nu kan togene langt om længe køre med passagerer mellem Aarhus H og Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Alle tilladelser er på plads, og torsdag den 21. december køres første tur. Det markeres med taler og snoreklip på Hack Kampmanns Plads kl. 10.15.

- Vi er mange, der har trippet længe i startboksen. Men nu er det ganske vist og sandt: Letbanen åbner, og jeg er ikke i tvivl om, at den bliver en kæmpe fordel for hele Østjylland. Det fulde potentiale ser vi selvfølgelig først, når strækningen til Odder og Grenaa er klar. Så lidt tripperi vil der stadig være, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S), der er blandt talerne til åbningen.

Det samme er rådmanden for Teknik og Miljø i Aarhus, Kristian Würtz, der spår letbanen en vigtig rolle i byens udvikling og vækst.

- Derfor er der fortsat rigtig god grund til at markere åbningen, selv om den har trukket længere ud end forventet. Med letbanen tager vi fat på et helt nyt kapitel i Aarhus og det østjyske, så det bliver stort at se letbanetoget i bybilledet fyldt med passagerer, siger rådmanden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11