23948sdkhjf

Gymnastikhus til 63 mio. kroner i Svendborg

C & W Arkitekter har tegnet Svendborgs nye gymnastikhus, der bliver et usædvanligt forum for gymnastik, idræt og streetaktiviteter.
I Svendborg har en mangeårig stærk gymnastiktradition ført til, at Svendborg Gymnastikforening mangler plads i den eksisterende SG Hallen.

Samtidig arbejder gymnastikforeningen på at inddrage parkourudøvere, klatrere og skatere i foreningens aktiviteter. Det kræver nye tanker og en helt ny slags idrætshal.

Den er nu på vej med støtte fra Lokale- og Anlægsfonden.

Usædvanligt projekt til 63 mio. kroner
Det nye gymnastikhus bliver placeret mellem svømmehallen og den eksisterende idrætshal i Svendborg. Projektet løber i alt op i 63 mio. kroner, hvoraf Lokale- og Anlægsfonden bidrager med 8 mio. kroner:

- Det er et usædvanligt projekt, der inviterer gymnasterne udenfor og streetaktiviteterne indenfor. Det er en samtænkning af idrætsaktiviteter, der på mange måder er nært beslægtede. Et ægteskab, der er udviklet med baggrund i Lokale- og Anlægsfondens viden om gymnastik og de beslægtede udendørs idrætsgrene, siger direktør i Lokale- og Anlægsfonden, Torben Frølich om projektet.

Højt til himlen og fleksibel indretning
Gymnastikhuset bliver præget af flere indskudte dæk i de store rum. Derved opnås mindre rum med halveret loftshøjde, der passer bedre til bløde bevægelsesformer, afslappet hygge og administrationslokaler, motoriklegeland samt træning af elementer i parkour og klatring.

På første sals niveau bliver der på vestsiden af det nye hus adgang til to mellemstore motoriksale, der adskilles af en foldevæg, et mindre klublokale samt en større dansesal. Rummene får transparente vægge for at skabe et lyst og venligt hus. Det bliver dog muligt at skærme for nysgerrige blikke, når det er nødvendigt.

Som noget ganske nyt i gymnastikfaciliteter tager Svendborg Gymnastikforening fat på at skabe udendørs aktiviteter, der kan trække gymnasterne udenfor gymnastikhuset. Her får de mulighed for at afprøve deres færdigheder i nye redskaber, der kan vise dem det nære bevægelsesmæssige slægtskab mellem fx gymnastik og parkour.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109