23948sdkhjf

Nyt sundhedscenter skal tjene flere formål

Kolding Kommune og Region Syddanmark samler en lang række tilbud i et nyt mentalt sundhedscenter.

I dag er tilbuddene til udsatte borgere i og omkring Kolding spredt på flere adresser, men i 2019 flytter en række af disse tilbud under samme tag i et nyt mentalt sundhedscenter.

KG Hansen & Sønner er totalentreprenør på projektet, der er tegnet af GPP Arkitekter med Niras som rådgivende ingeniør.

Den gamle bygning "Låsbyhøj" ombygges til formålet, og samtidig opføres en etplans tilbygning, der skal binde centerets afdelinger sammen og skabe et intimt gårdrum, hvor ude og inde smelter sammen.

I Region Syddanmark Psykiatri- og Socialudvalgets formand, Thies Mathiasen, sig over, at planlægningsfasen nu er afsluttet, og at byggeriet dermed kan sættes i gang.

- Ikke mindst har jeg store forventninger til det nye fælles ankomst- og mødeområde i det gamle indre gårdrum. Netop den nye tilbygning tror jeg på bedste vis understøtter ønsket om, at etablere et center med én fælles indgang for sammenhængende tværsektorielle forløb for borgerne. Tilbygningen bliver samtidig det naturlige bindeled og samlingssted for husets mange funktioner og medarbejdere, her skabes gode muligheder for synergi, siger Thies Mathiasen.

Når ombygningen er færdig, bliver sundhedscenteret ny base for Region Syddanmarks lokalpsykiatri og Kolding Kommunes socialpsykiatri samt misbrugscentret og en række øvrige tilbud til udsatte borgere.

- Vi tror på, at vi ved at samle ekspertisen i et hus, vil få nogle synergieffekter, som især vil komme borgere til gavn, der benytter sig af flere af vores tilbud. På denne måde kan vi få en mere målrettet og koordineret indsats med udgangspunkt i borgernes centrum, siger Karina Lorentzen, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Kolding Kommune.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156