23948sdkhjf

Lokalt entreprenørteam skal udvide Aalborg-skole

På Stjernevej godt fire kilometer syd for Aalborg centrum har udsigt til at modtage specialelever fra to af kommunens øvrige folkeskoler, og derfor har Aalborg Kommune igangsat et udvidelsesprojekt til godt 40 mio. kroner.

Det er netop offentliggjort, at det lokale entreprenørfirma Lund & Staun har vundet totalentreprisen på projektet i samarbejde med KAAI og By + Land.

På baggrund af et dispositionsforslag fra Rum, Orbicon og Bjerg Arkitektur skal teamet færdigprojektere og opføre en 2.400 kvadratmeter stor tilbygning med aflevering i juni 2019.

En klar holdning til bæredygtighed
Projektet tager afsæt i Aalborg Kommunes bæredygtighedsmanual, hvor balance mellem blandt andet miljø, arkitektur, energi og funktion vægtes højt.

- Aalborg Kommune har udpeget en række bæredygtige fokuspunkter, som er særligt vigtige for den kommende tilbygning. Som entreprenør passer det os rigtigt godt, at bygherre har en klar holdning til bæredygtighed. På denne måde arbejder vi mod et fælles mål fra starten, så bæredygtigheden giver værdi, siger salgsdirektør Henrik Staun.

Med udvidelsen kan skolen rumme yderligere 85 elever i specialklasserne for børn med bevægelseshandicap og specifikke indlæringsvanskeligheder. Bygningen får desuden en stor tagterrasse, ligesom de tilhørende udearealer vil danne grundlag for motiverende og lærerig leg på alle niveauer – både fagligt og fysisk.

Teamets rådgivere har stor erfaring med både skoler og børnehaver, og et af de helt store emner i relation til bæredygtighed bliver tilgængelighed. Der skal blandt andet udarbejdes strategi for way-finding, ligesom der er skærpede krav til niveaufri adgang ved ankomstområdet.

Sideløbende med tilbygningen plaænlægges desuden en renovering af den eksisterende skole for cirka 60 mio. kroner. Denne opgave udbydes som en særskilt entreprise.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125