23948sdkhjf

Aart architects køber norsk tegnestue

Det danske arkitektfirma overtager SJ arkitekter og vokser dermed til 50 ansatte i Oslo.

Det var med forventning om fortsat vækst, at Aart Architects for to uger siden fremlagde et stærkt 2016/17-regnskab med markant fremgang på både top- og bundlinje.

Kort om opkøbet

Aart architects har pr. 1. februar 2018 opkøbt SJ arkitekter i Oslo, som fra samme dato overgår til at blive en del af Aart architects' afdeling i Oslo med 50 medarbejdere ud af virksomhedens i alt 150 medarbejdere.

Stiftende partner i Aart architects, Anders Strange, bliver daglig leder af den norske afdeling, som forventes at fordoble sin omsætning til 60 mio. kroner.

Det sker efter endnu et rekordår, hvor Aart architects i 2016/17 samlet omsatte for 105 mio. kroner med et resultat før skat på syv mio. kroner. Det svarede til en stigning i den samlede omsætning på 26 procent og resultatet før skat på 117 procent.

Det er især kontorerne Aarhus og Oslo, der har trukket væksten, og nu ruster Aart sig til yderligere fremgang på det norske marked med opkøbet af SJ arkitekter

- Vi bliver dobbelt så store i Oslo og tilbyder en større og styrket nordisk organisation, hvor vi kan levere den fulde palet af kompetencer for både private og offentlige bygherrer. Læg dertil, at vi får en bred kundeportefølje, som på intet punkt overlapper vores eksisterende. Med SJ arkitekter som en del af Aart architects står vi ganske enkelt stærkere, siger Torben Skovbjerg Larsen, stiftende partner og administrerende direktør, i en pressemeddelelse.

Norske arkitekter glæder sig
Med opkøbet vokser Aart Architects’ kontor i Oslo til 50 medarbejdere, og virksomheden forventer at fordoble sin omsætning alene i Norge til 60 millioner kroner i 2018.

Hos SJ arkitekter betegner stiftende partner Svein Jacobsen de to tegnestuer som et perfekt match:

- Sammen vil vi kunne skabe større værdi for vores kunder. De vil møde et professionelt team af dedikerede rådgivere med stor faglig kompetence. Og vores medarbejdere vil møde spændende udfordringer og trygge arbejdspladser. Vi glæder os til at blive en del af Aart, siger han.

SJ arkitekter, som i november fejrede 20 års fødselsdag, er stiftet af arkitekterne Svein Jacobsen og Gunnar Solheim og beskæftiger omkring 25 medarbejdere. Tegnestuen har blandt andet samarbejdet med danske Schmidt Hammer Lassen på flere projekter, blandt andet på et 30.000 kvadratmeter stort forskningsbyggeri, som Norges Geotekniske Institutt (NGI) opfører i det nordlige Oslo.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125