23948sdkhjf

Johnny Øland sælger KH Vent

Blot fire måneder efter sin entré sælger Johnny Øland nu KH Vent og bliver del af en af de største aktører på ventilationsmarkedet i Norden.

Finsk-estiske ETS Nord med hovedsæde i Tallinn køber alle aktiviteter i Johnny Ølands virksomhed, KH Vent A/S.

Johnny Øland, der er kendt for sine mange år i spidsen for Øland A/S, bliver fremover en del af ledelsen i den danske del af ETS Nord, hvor han sammen med administrerende direktør Gert Ladefoged skal opbygge en landsdækkende komponentleverandør inden for ventilation.

De to virksomheder fortsætter under navnet ETS Nord – med afdelinger i Hvidovre, hvor ETS Nord i forvejen har sin danske base, og i Ikast, hvor KH Vent netop nu er i gang med at indrette en 4.000 kvadratmeter stor ejendom med lager og administration.

- Ventilationsbranchen er inde i en ekstrem vækst, og leverandørerne har så meget at lave, at de næsten ikke kan følge med. Vores mål er derfor i første omgang at dække det hul, der er i markedet, og dernæst blive en af de store spillere ved at udfordre de andre på service og levering. Strategien er ikke at være billigst, men hurtigst, siger Johnny Øland til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Nye arbejdspladser
Det er ikke mere end fire måneder siden, at Johnny Øland overtog aktiverne i konkursboet efter det daværende KH Vent og annoncerede sin tilbagevenden til ventilationsbranchen, som han var en del fra 1987 og 28 år frem.

I løbet af den korte tid med det nye KH Vent er det lykkedes at skabe en udvikling, der har gjort Ikast-virksomheden interessant for potentielle købere, heriblandt altså ledelsen hos ETS Nord i Tallinn.

- ETS Nord er en stor spiller i Norden, men ikke ret stor i Danmark. Det vil de gerne lave om på og har set KH Vent som en vej ind på det danske marked. Det er to virksomheder med omtrent lige stor omsætning i Danmark, og ved at lægge dem sammen får vi et godt afsæt for fremtidig vækst. ETS Nord har et produktprogram, der er helt exceptionelt godt, og for os er det en stor fordel, at vi nu kommer til at føre egne produkter, siger Johnny Øland.

Han forventer, at der i Ikast alene vil blive ansat 12-15 nye medarbejdere i løbet af det næste kvartals tid, mens der i Hvidovre vil blive brug for 4-5 mand inden sommerferien.

ETS Nord er etableret i 1998 og beskæftiger sig primært med design og salg og produktion af ventilationsudstyr og tilbehør. Foruden fabrikken i Tallinn i Estland har virksomheden siden 2009 haft produktionen i Finland og udvidede i 2016 med en fabrik i Sverige.

Sammenlægningen starter straks og forventes gennemført i 2. kvartal 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125