23948sdkhjf

Lisbjerg gør klar til at vokse

Byrådet i Aarhus har godkendt udviklingsplanen for, hvad der i de kommende år bliver et af Danmarks største byudviklingsområder.

Onsdag den 7. februar 2018 markerede en milepæl for udviklingen af Lisbjerg nord for Aarhus.

Her godkendte byrådet udviklingsplanen for omdannelsen af den nuværende landsby, og dermed går udviklingen af en tæt og urban by i naturskønne omgivelser med plads til 25.000 indbyggere nu for alvor i gang. 

- Når vi udvikler Aarhus, skal vi også fokusere på det store udviklingspotentiale, som befinder sig udenfor Ringgaden. Det er Lisbjerg et glimrende eksempel på. Det bliver et område, hvor der er fokus på gode boliger til børnefamilierne, og der er god og nem adgang til grønne, rekreative områder. Det bliver også et område med gode forhold for pendlere, som får let adgang til motorvejsnettet og dermed det samlede Østjylland samt til midtbyen med bl.a. letbane og supercykelsti, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Byrådet godkendte også en plan for første etape af udviklingen af Lisbjerg, som med de to boligforeninger AL2Bolig og Boligforeningen Ringgårdens nye boliger samt salget af tre storparceller til privat byggeri i sommeren 2017 allerede er sat i gang.

Det samlede byudviklingsområde kommer til at indeholder op til 1 mio. etagemeter bolig og 250.000 kvadratmeter erhverv. Udviklingsplanen indeholder også syv delstrategier for området, herunder krav om et velfungerende byliv, arkitektur af høj kvalitet, bæredygtighed og gode trafikale forhold.

Udviklingsplanen indeholder også en række åbningstræk, som man nu går i gang med at arbejde med. Det gælder blandt andet et forskønnelsesprojekt for Randersvej, etablering af stiforbindelser til nabolandsbyerne og en forlægning af Ny Høgemosevej vest om Lisbjerg, så den tunge trafik til forbrændingsanlægget ikke længere skal ad Randersvej gennem Lisbjerg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11