23948sdkhjf

Milliarddyrt østjysk renseanlæg hænger i tynd tråd

Afgørelser fra Miljø- og Fødevareklagenævnet kan få tidsplanen for byggeriet, hvor Aarsleff er totalentreprenør, til at kollapse

Et nyt og banebrydende renseanlæg i Aarhus, som entreprenørkoncernen Aarsleff skal opføre, er kommet i fare.

Det skriver Randers Amtsavis

Årsagen ifølge mediet er to afgørelser i Miljø- og Fødevareklagenævnet. 

Afgørelserne kan afskære Aarhus Kommune fra at give de nødvendige tilladelser til udledninger fra det milliarddyre renseanlæg "Aarhus ReWater".

- Klagenævnets afgørelse kan have stor betydning for realiseringen af det nye kommende renseanlæg i Aarhus, Aarhus ReWater, understreger Claus Møller Pedersen, divisionsdirektør i Aarhus Vand, til Randers Amtsavis.

Projektet, som Aarhus Vand står bag, har et budget på mellem 1,7 og 2,0 mia. kr.

Verdens mest effektive

Aarhus ReWater er blevet betegnet som "verdens mest effektive rense- og ressourceanlæg". 

Udover at rense spildevand skal det udnytte ressourcerne i spildevandet og omdanne det til nye materialer, produkter og energiformer.

Renseanlægget skal erstatte de nuværende renseanlæg i Marselisborg, Åby og Viby, som alle har for lidt kapacitet og ikke kan ikke udbygges tilstrækkeligt.

Efter planen skulle det nye rensningsanlæg stå klar i 2029. Men med de seneste afgørelser i Miljø- og Fødeklagenævnet risikerer byggeriet at ramme en stopklods.

Situationen omkring ReWater har derfor fået alarmklokkerne til at ringe i Aarhus Kommune.

Ifølge Randers Amtsavis har byrådet med borgmester Jacob Bundsgaard (S) i spidsen henvendt sig til miljøminister Magnus Heunicke (S) for at gøre opmærksom på de vidtrækkende konsekvenser af afgørelserne i Miljø og Fødevareklagenævnet.

Som tidligere omtalt hos Building Supply blev Aarsleff i 2021 valgt som totalentreprenør på opførelsen af anlægget.

Udover Aarsleff består totalentrepriseteamet af procesrådgiver Envidan med underrådgiverne KWR Water Research Institute og Royal HaskoningDHV Nederland B.V samt Henning Larsen Architects med underrådgiverne Klinges Tegnestue, Topotek 1 og Eva Koch.

Se nøgletal for:
Læs mere om: renseanlæg aarhus
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.865