23948sdkhjf

Guldborgsund får et nyt idrætsfyrtårn

AP Møller-fonden og Realdania skyder millioner i et visionært projekt, der har været på tegnebrættet længe.

- Vi har simpelthen fået verdens bedste gave, og vi glæder os helt vildt til at fortsætte arbejdet med videreudviklingen af Idræts Campus.

Det siger formand René Fjeldsøe Sørensen fra Nykøbing FC, Guldborgsund, som har fået tilsagn om knap 12 millioner kroner fra to af Danmarks største fonde, Den A.P. Møllerske Støttefond og foreningen Realdania.

De mange millioner går til udviklingen af et nyt idrætscampus til leg og træning for hele familien, med god plads til både bredde- og eliteidræt, fællesskaber og sund madkultur.

Det var fodboldklubben Nykøbing FC, der oprindeligt fik idéen for snart seks år siden. Tiden er blevet brugt til at samle samarbejdspartnere og andre interesserede fra fritids- og foreningslivet i Guldborgsund, videreudvikle idéen, ligesom der er søgt penge til realiseringen af projektet.

Guldborgsund Kommune har tidligere givet et tilsagn om 15 millioner kroner, såfremt Nykøbing FC kunne skaffe et tilsvarende beløb. Derudover har mange lokale fonde støttet projektet, og senest er Den A.P. Møllerske Støttefond og Realdania altså kommet med henholdsvis 6,885 og 5 millioner kroner. Penge der gør, at man nu er i hus rent økonomisk.

Jeg er meget glad på borgernes vegne over, at Idræts Campus bliver en realitet. Det kan blive et samlingspunkt for alle kommunens borgere på tværs af alder, køn og baggrund i øvrigt. Vi har behov for fyrtårne i Guldborgsund Kommune, og jeg er sikker på, at Idræts Campus kan blive både et lokalt og nationalt fyrtårn inden for fritids- og idrætslivet, siger borgmester i Guldborgsund Kommune, John Brædder.

Entreprenørmaskinerne kører dog ikke ind på byggepladsen i Vesterskoven lige med det samme. Først skal en styregruppe og en følgegruppe bearbejde projektet, hvorefter der skal findes en arkitekt. René Fjeldsøe Sørensen håber på, at første spadestik kan tages i første kvartal 2019.

- Det glæder vi os selvfølgelig meget til. Mest af alt glæder vi os til, at det står færdigt og kan tages i brug af alle, der har lyst til at hygge sig sammen, motionere, dyrke sport eller danne andre fællesskaber, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125