23948sdkhjf

Dansk virksomhed vinder prestigefuld europæisk pris

Ambitionen er at omsætte for mindst 15 mio. kroner næste år, mens toplinjen skal være tidoblet allerede i 2022

Komproment Danish Building Design har vundet SME Star Award 2017 i kategorien start-up. Prisen, der uddeles af EU-organisationen SME EUROPE, vækker selvsagt glæde i virksomheden, der har hjemme i Svenstrup syd for Aalborg.

- Vi er i proces med at få patenteret vores produkter på det europæiske marked. Vores produkter er blevet vurderet og fundet egnet til patent i Danmark og i Europa. Nu er vi så gået videre for også at få en patentvurdering til USA og Eurasien. Så prisen kommer på et meget belejligt tidspunkt, da det er en blåstempling, som vi kan bruge ude i verden. Vi håber, at det vil sætte yderligere skub i eksporten af vores tag- og facadeløsninger, siger Niels Heidtmann.

Han er eksportdirektør og partner hos Komproment, som har udviklet en serie af bæredygtige facade- og tagløsninger, der kan leveres med integrerede solceller i løbet af bare 2 ½ år.

Virksomheden har overvundet økonomiske og designmæssige forhindringer og har etableret salgskanaler i 13 lande. På den korte bane forventer Komproment en omsætning 15-20 millioner kroner i 2019 og hele 150 millioner kroner i 2022.

En sikker vinder
Prisen vækker også glæde hos Bendt Bendtsen.

Det konservative medlem af Europa-Parlamentet var i anledning af prisen på besøg hos Komproment i dag sammen med Søren Gade, Venstres kandidat til valget til Europa-Parlamentet i 2019, branchedirektør Thomas Uhd, Dansk Byggeindustri i Dansk Byggeri, og direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

- Komproment var en sikker vinder af start-up prisen, selvom de var oppe imod et stærkt felt af innovative virksomheder i hele Europa. Komproment får prisen for at have udviklet bæredygtige og konkurrencedygtige facade- og tagelementer, der kan adskilles og genbruges. Virksomheden er allerede er godt i gang med eksporten i Europa. Det er ganske godt gået af en virksomhed på bare tre år, siger Bendt Bendtsen.

Fakta: Komproment Danish Building Design ApS

Grundlagt i Svenstrup lidt syd for Aalborg i november 2016. Beskæftiger i dag 18 ansatte, som primært er teknikere.

Virksomheden forventer at omsætte for 20 mio. kroner i 2019 og 110 mio. kroner i 2022.

Fakta: Komproment Holding

I 2000 grundlagde Niels Heidtmann, Kim Kristensen og Jan Kristensen virksomheden Komproment ApS, der fokuserer på tagelementer. I 2016 gik Komproment ind i et udviklingsarbejde af nye montagemetoder og nye farver og materialer til facader. Udviklingsarbejdet sker i samarbejde med ONV Arkitekter, JaJa Arkitekter og Scandi Byg.

Arbejdet resulterer i anpartsselskabet Komproment Danish Building Design ApS. Komproment ApS og Komproment Danish Building Design ApS er ejet af holdingselskabet Komproment Holding.

Komproment-koncernen omsatte for 85 mio. kroner i 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079