23948sdkhjf

Flere svanemærkede boliger: Dobbelt op på to år

Der er nu over 4.000 svanemærkede boliger i Norden, og yderligere 7.400 er på vej.

På mindre end to år er antallet af færdigbyggede lejligheder, huse og daginstitutioner med Svanemærket steget fra 1.780 til 4.120.

Det viser en optælling, foretaget af Miljømærkning Danmark, som står bag Svanemærket.

Samme tendens gør sig gældende, når man ser på, hvor mange svanemærkede lejligheder, huse, skoler og institutioner, der er på vej. Mens tallet i marts 2016 var 4.600, er det nu oppe på 7.400.

I Hillerød stod Danmarks første svanemærkede boliger færdige i 2017. The Hill med 42 lejligheder er opført i totalentreprise for PKA af RG2 Ejendomme, der ser positivt på perspektiverne i mere svanemærket byggeri.

- Når Svanemærkets regler er implementeret, så er det bare sådan vi gør. Når du er på forkant og godt forberedt, så sparer du penge. Når noget skal ind på pladsen – for eksempel gulve, som ikke må blive fugtige – så er man på forkant med leverancerne, og alt glider. Der er økonomi i det. Planlægning og optimering af logistikken lønner sig, siger indehaver af RG2, Jan Hedin, i en pressemeddelelse.

For Andreas Lauesen fra Force4 Architects, der er arkitekt på The Hill, er indeklimaet en væsentlig styrke ved svanemærket byggeri:

- Svanemærkets krav har helt sikkert bidraget positivt til byggeprojektet. For mig at se især når det gælder indeklima. Det bliver klart bedre i et svanemærket byggeri, fordi man undgår så mange skadelige stoffer i boligen.

Svanemærket byggeri

Svanemærket er Nordens officielle miljømærke, der har som overordnet mål at mindske forbrugets samlede miljøbelastning.

Miljømærkning Danmark har ansvaret for Svanemærket i Danmark og står for at kontrollere og certificere svanemærkede produkter, services og byggeri.

Et svanemærket byggeri lever op til en række skrappe krav til blandt andet energieffektivitet, indeklima og materialer. Alle de krav, der skal opfyldes, for at huset bliver svanemærket, er beskrevet i et kriteriedokument, som er offentligt tilgængeligt på ecolabel.dk.

En konsulent hos Miljømærkning Danmark kontrollerer alle oplysninger og foretager kontrolbesøg af byggeriet. Hvis alt er i orden, bliver Svanelicensen bevilget.

Der foretages endvidere en gennemgang af en uvildig tredjepart af både byggeproces og det færdige byggeri.

(Kilde: Miljømærkning Danmark)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063