23948sdkhjf

Her gemmes bilerne bag smukke facader

Bedre parkeringsmuligheder har længe stået højt på ønskesedlen hos Herlev Hospital, som nu har fået et nyt stort p-hus.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen(S) og Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) klippede snoren, da et nyt p-hus blev indviet ved Herlev Hospital, som i disse år vokser med 60.000 nye kvadratmeter.

- Parkeringshuset ved Herlev Hospital er en stor gevinst for både patienter, pårørende, personale og naboer. Gode parkeringsmuligheder på byens største arbejdsplads har længe stået højt på ønskelisten. Nu kan vi sammen glæde os over, at over 500 nye parkeringspladser står klar til brug, siger Thomas Gyldal Petersen

En levende facade
Det fem og seks etager høje p-hus løser først og fremmest et akut behov for flere parkeringspladser på Herlev Hospital. Men arkitekt Mangor & Nagel har samtidig skabt et hus med en arkitektur, der fremstår væsentligt mere interessant end det gennemsnitlige p-hus-byggeri.

Facaden er udført i strækmetal, som er anodiseret i en mørk bronze-nuance, og som harmonerer med facaderne på hospitalets øvrige nybyggeri. Ved at vinkle og forskyde strækmetalpladerne, skabes en levende facade, der opleves forskelligt afhængigt af synsvinkel.

Øget efterspørgsel på p-huse
Det er Norisol, der har udført facaden for projektets totalentreprenør, NCC. Ifølge landedirektør Lars G. Poulsen oplever Norisol en stigende interesse for p-huse som alternativ til underjordiske p-kældre.

- Vi har de seneste år oplevet en øget efterspørgsel på vores særlige ekspertise inden for tyndpladefacader til p-huse. Der er stor ros til vores construction-afdeling, som arbejder med lukningsopgaver og tyndpladekonstruktioner med særligt fokus på innovative løsninger. De har fået godt fat i markedet for p-huse, og jeg har store forventninger til vækst i denne afdeling, siger Lars G. Poulsen.

Grønne planter på facaden
P-huset er placeret syd for Herlev Hospitals nye akuthus For at skabe en blød og levende overgang fra det grønne landskab, som omgiver p-huset, bliver det grønne element også en integreret del af p-huset. Stedsegrønne klatreplanter, der vokser op ad facaden, skal danne en grøn base.

- Jeg kører forbi det nye p-hus på Herlev Hospital hver dag, og jeg fryder mig over at se, at bilerne er gemt væk bag så smukke facader, siger Lars G. Poulsen.

Tilfreds totalentreprenør
Totalentreprenøren NCC var også repræsenteret ved torsdagens indvielse, og sektionsdirektør Lars Scheibel er meget tilfreds med det færdige resultat, som er opført efter NCC-koncernens nye p-hus-koncept.

- Vi er rigtigt godt tilfredse med, at vi har leveret hele 524 p-pladser inden for budget i godt samarbejde med bygherre, myndigheder og ikke mindst vores eget totalentrepriseteam i NCC, siger Lars Scheibel.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156