23948sdkhjf

Aalborg-entreprenør klar til sit hidtil største byggeri

Udflytningen af Psykiatrien i Aalborg kom torsdag i sidste uge et stort skridt nærmere, da første spadestik til første etape af det 30.000 kvadratmeter store byggeri blev taget ved det nye universitetshospital i Aalborg Øst.

TL Byg er valgt som totalentreprenør på byggeriets første etape på knap 11.000 kvadratmeter, og opgaven er virksomhedens absolut største til dato.

- Det nye psykiatribyggeri er et særdeles spændende og komplekst projekt, som vi nu glæder os meget til at komme i gang med. Vi har mange års erfaring med lignende byggerier, men dette er det største enkeltbyggeri, vi hidtil har stået for, siger direktør Jens Nielsen.

For TL Byg er projektet samtidig en vigtig brik i virksomhedens strategiske satsning på bæredygtighed. Psykiatrien i Aalborg skal nemlig DGNB-certificeres, og forventningen er at opnå Guld.

Otte centimeter tykke ruder

Ifølge Jens Nielsen stiller byggeriet høje krav til patient- og personalesikkerhed. Det vil særligt komme til udtryk i valget af materialer, der skal være af højeste sikkerhedsmæssige kvalitet. Det må eksempelvis ikke være muligt for kommende patienter at gøre skade på sig selv ved hjælp af bygningens inventar, sanitet og døre mv. Derudover opføres bygningen med tre sikringslag med op til otte centimeter tykke ruder, der skal forhindre patienter i at bryde ud af hospitalet.

Byggeriets første etape er budgetteret til 277 mio. kroner og omfatter en ny psykiatrisk skadestue, som etableres i forbindelse med akutmodtagelsen på det somatiske hospital, en ny retspsykiatrisk afdeling, nye intensivafdelinger samt en række ambulatorier. Desuden gårdhaver og aktivitetsarealer til patienterne, som efter planen kan flytte ind i sommeren 2020.

Det er Region Nordjylland, der er bygherre, og hensigten er i løbet af en årrække at opføre yderligere to etaper, som kan huse de tilbageværende afsnit fra den nuværende Psykiatri på Mølleparkvej og Brandevej.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1