23948sdkhjf

Tre betonbyggerier nomineret til prestigepris

Et københavnsk firmadomicil, et midtjysk vandværk og en stibro i Rødovre er med i opløbet om den prestigefyldte In-situ Pris.
Den 22. marts danner Musikhuset Aarhus rammen om Bæredygtig Beton Konferencen, der i år afholdes for tredje gang.

På programmet er blandt andet uddelingen af In-situ Prisen, der gives til personer eller firmaer, som enten har stået for smukt arbejde i pladsstøbt beton eller medvirket til at gøre brugen af forskalling lettere og mere spændende.

Årets nominerede er Lundgaard & Tranberg Arkitektfirma og E. Pihl & Søn for SEB Bank & Pensions kontordomicil ved Københavns Havn, A2 Arkitekterne og MT Højgaard for det rombeformede vandværk Nibsbjerg Vandcenter i Holstebro samt Claus Bjarrum Arkitekter og E. Pihl & Søn for en 200 meter lang stibro ved Hvidsværmervej i Rødovre.

- De tre meget forskellige byggerier understreger, at pladsstøbt beton er et drømmemateriale for arkitekter. Materialet giver en stor fleksibilitet og fantastiske muligheder for at arbejde med runde former og unikke overflader. Samtidig er det muligt at skabe store spændvidder og bjælkefri løsninger, hvilket giver stor frihed til at skabe slanke, lette konstruktioner, siger formand for bedømmelseskomitéen, associeret partner i Henning Larsen Architects Signe Kongebro.

Bedømmelseskomitéen bedømmer de kommende måneder de nominerede byggerier. Vinderen kåres i Aarhus d. 22. marts på årets Bæredygtig Beton Konference.

Smukt og spændende arbejde premieres
In-situ Prisen er indstiftet af Forskallingsgruppen og Dansk Beton Fabriksbetongruppen. Prisen består af 50.000 kroner eller anden erkendtlighed, der har relation til det værk eller den gerning, der ønskes præmieret.

Sidste år vandt arkitekt Steven Holl fra Steven Holl Architects i New York og C. C. Contractor prisen for kunstmuseet Heart i Herning . Blandt de tidligere prisvindere er Foster + Partners og E. Pihl & Søn for Elefanthuset i Københavns Zoo samt Sophus Søbye Arkitekter og Frede Hansen & Co. Ringe for spejderhuset Hindemosehus ved Odense.

Læs mere om In-situ Prisen på www.dfbf.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094