23948sdkhjf

Udsat Esbjerg-område skal løftes: Cowi bliver totalrådgiver

”By i balance” er navnet på en Realdania-kampagne, der skal løfte landets udsatte boligområder.

Stengårdsvej i Esbjerg er ét af tre pilotprojekter i kampagnen, og det er netop offentliggjort, at Cowi, Byrumklang og Jaja Architects skal levere rådgivningen.

Teamet vil i løbet af kort tid indtage projektkontoret i "Krydset" på Stengårdsvej og skal inden årets udgang formulere en konkret, langsigtet strategisk udviklingsplan for området frem mod 2040.

Planen skal identificere potentialer og formulere områdets satsningsområder og fremtidige identitet. Der skal blandt andet arbejdes videre med at udnytte den massive tilstedeværelse af uddannelsesinstitutioner og med at gøre området til en mere naturlig del af lokalområdet Esbjerg Øst.

- Samarbejdspartnerne bag By i balance i Esbjerg var enige om, at selv om alle tre tilbudsgivere havde sat sig grundig ind i opgaven og leveret gode præsentationer, så var Team Cowi mest overbevisende. I beslutningen har de især lagt vægt på Team Cowi evne til at sætte et stærkt tværfagligt hold med de rigtige kompetencer inden for de prioriterede temaer bosætning, uddannelse, sundhed og investorrådgivning, skriver Realdania i en pressemeddelelse.

Udviklingsplanen skal blandt andet trække på de planer og samarbejder, som allerede er i gang i boligområdet. For eksempel masterplanen for Jerne-området og de uddannelsesinstitutioner, der ligger i området. Tre folkeskoler er også i gang med ambitiøse udviklingstiltag i samarbejde med forskellige lokale virksomheder og fonde. Derudover er en helhedsplan for Stengårdsvej ved at blive realiseret. Den omfatter blandet andet renovering af boliger og et nyt medborgerhus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156