23948sdkhjf

Første spadestik til energi+skole

I denne weekend gik spaden i jorden til et ambitiøst byggeri, der vil benytte både afprøvede og nye teknologier inden for energirigtigt byggeri.
Med videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen i spidsen blev byggestarten på Sønderborgs nye produktionshøjskole markeret lørdag formiddag.

Skolen skal efter planen stå færdig i begyndelsen af 2012, og et af målene er at blive et udstillingsvindue for de nyeste teknologier inden for energirigtigt byggeri.

Projektet, der er udarbejdet af Aarhus Arkitekterne og Grontmij l Carl Bro, opføres således som energi+byggeri, og der vil blive anvendt både afprøvede og nye teknologier.

Til optimering af energien indgår bl.a. naturlig ventilation, solvarme, jordkøling samt dags- og diodelys. Blandt de bæredygtige tiltag er desuden en række digitale informationstavler, der viser skolens løbende energiproduktion. Aarhus Arkitekterne oplyser, at selv elevernes træden i pedalerne i fitness-rummet vil give skolen energi.

Fleksibel indretning
Centralt for det 2.000 m2 byggeri er et stort fællesrum, hvorfra det er muligt at følge med i, hvad der sker i skolens værksteder. Samtidig bliver der indrettet mange små nicher og mulige opholdssteder i mindre sofagrupper, hjørner og lignende.

Skolens elevtal kan svinge fra uge til uge, og derfor skal indretningen rumme en vis fleksibilitet. Det har Aarhus Arkitekterne og Grontmij l Carl Bro taget højde for ved at sørge for, at de enkelte værksteder kan lukkes helt eller delvist af.

Bygherre er Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretning, og ifølge parterne bag bliver skolen den første skolebygning i Danmark, der producerer mere energi end den selv forbruger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094