23948sdkhjf

Rapport viser europæisk potentiale i 3D-printede huse

Partnerskabet for 3D Printet Byggeri forventer, at Kina og Mellemøsten dominerer på 3D-printede bygninger de næste år

Partnerskabet for 3D Printet Byggeri har netop offentliggjort en udførlig rapport, der konkluderer, at Europa har gode forudsætninger for at få indflydelse på markedet.

- Europa har potentialet til at blive førende på teknologien, selvom specielt Kina og Mellemøsten – ikke mindst Dubai - forventes at dominere på antallet af opførte bygninger også i de nærmeste år, lyder det i rapporten.

Der er den hidtil mest omfattende rapport om 3D-byggeri i verden. Den bygger til dels på 38 besøg til udenlandske, 3D-printede byggeriprojekter.

- Det er partnerskabets håb, at denne rapport vil blive et nyttigt opslagsværk for byggebranchen i Danmark. Vi håber, at denne rapport kan være med til at fremme udviklingen og ikke mindst brugen af den nye teknologi i byggebranchen samt hjælpe dansk byggeindustri til at forblive konkurrencedygtige, udtaler Henrik Lund-Nielsen i rapporten.

Han er direktør for 3D Printhuset, der er en del af partnerskabet.

I 2017 blev den første 3D-printede bygning opført i Europa. Bygningen ved navn Building On Demand blev opført og 3D-printet på Københavns Nordhavn.

Rapporten kan læses på 3dprintetbyggeri.dk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.281