23948sdkhjf

Italienske Storstrøms-brobyggere har meldt sig ind i Dansk Byggeri

Efter længere tids tilløb er det italienske konsortium, der skal bygge Storstrømsbroen, blevet medlem af Dansk Byggeri.

- Vi er glade for, at Dansk Byggeri byder os velkomne som nye medlemmer i deres organisation, skriver Silvio Fascio fra Storstroem Bridge Joint Venture (SBJV) i en e-mail til Fagbladet 3F.

Som medlem af Dansk Byggeri forpligter konsortiet sig dermed til at overholde danske overenskomster i byggebranchen, og det er man klar til at leve op til, lyder det fra bestyrelsesformanden:

- Dette bekræfter vores dedikation for at samarbejde konstruktivt med de danske fagforeninger - og vores mål om at overholde dansk arbejdslov, skriver Silvio Fascio.

Hos Dansk Byggeri bekræfter pressechef Helen Jensen, at de byder konsortiet bag Storstrømsbroen velkommen som medlem.

Tidligere har Dansk Byggeri ellers været ude med skarp kritik af forløbet, der førte til, at Storstrømsbroen endte på italienske hænder.

Direktør Lars Storr-Hansen undrede sig således over, at de mange skandalesager, der har klæbet til det italienske konsortium, ikke blev opdaget inden kontrakten på 2,1 milliarder kroner blev skrevet under.

- Der må have været nogle af de her sager, der kunne være opdaget på forhånd. Der er så mange ting, der dukker op efterfølgende – både omkring økonomiske problemer og mulige strafbare sager i hjemlandet, sagde Lars Storr-Hansen til Fagbladet 3F.

Ikke overrasket
I 3F kommer det ikke bag på Palle Bisgaard, næstformand i Byggegruppen, at konsortiet vil være medlem af Dansk Byggeri.

- Det svære er ikke at få de her firmaer til at melde sig ind i Dansk Byggeri eller underskrive aftaler om at overholde danske overenskomster. Det er meget sværere at få dem til at holde de aftaler, siger han.

Palle Bisgaard peger samtidig på, at selv om de store hovedentreprenører som Itinera og Grandi Lavori Fincosit sidder på pengene, så vil det meste af mandskabet, der skal arbejde på selve broen, blive ansat af underentreprenører fra andre firmaer.

- Hos underentreprenørerne vil flertallet af de ansatte også blive udenlandsk arbejdskraft fra udenlandske selskaber. Dem skal vi så senere kæmpe med at få dækket af overenskomsten også. Og derefter sikre, at de overholder den overenskomst, siger han.

Bygherre vil føre nøje tilsyn
Hos Vejdirektoratet, der er bygherre på Storstrømsbroen, lyder der tilfredshed med, at det italienske konsortium forpligter sig til at overholde danske overenskomster med medlemskabet af Dansk Byggeri.

- Vi fører nøje tilsyn på alle vores byggepladser for at sikre, at arbejdet foregår i overensstemmelse med gældende regler og vilkår på det danske arbejdsmarked. Det vil vi også gøre ved byggeriet af den nye Storstrømsbro. Får vi mistanke om, at der er noget galt på byggepladsen, indfører vi skærpet tilsyn, og så er vores folk til stede på pladsen hver dag, siger Erik Stoklund Larsen, projektdirektør i Vejdirektoratet.

rg

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109