23948sdkhjf

Se billederne: Skandinavisk team bag nyt storhotel i Københavns Lufthavn

Med en form som en trevinget flypropel får det kommende Comfort Hotel i Københavns Lufthavn et ganske særegent kendetegn.

Hotellet, der opføres på Ellehammersvej ved siden af det eksisterende Clarion Hotel, skal stå færdigt i 2020 og kommer til at rumme omkring 600 værelser, et spektakulært konferencerum, skybar og en dobbelthøj stueetage med bar, restaurant og reception.

Bygherren, Strawberry Properties, er norsk, og det samme er udvikleren og totalentreprenøren Hent AS. De danske arkitekter fra Kullegaard er også med i projektet sammen med svenske kollegaer fra Krook & Tjäder.

Tre 'svævende' fløje'
For Kullegaard er der tale om et nyt marked, og adm. direktør Thomas Kullegaard fortæller, at indgangen til hotelprojektet er skabt via tidligere samarbejdsrelationer:

- Vi er glade og stolte over, at vi gennem vores tidligere projekter har bidraget positivt i en sådan grad, at vi bliver en del af teamet omkring opførelsen af det nye hotel. Vi ser frem til samarbejdet med en innovativ entreprenør og nordiske kollegaer fra samme branche, siger Thomas Kullegaard i en pressemeddelelse.

De godt 600 værelser er fordelt mellem tre fløje, som placeres ’svævende’ ovenpå et 2.500 kvadratmeter stort og søjlefrit konferencecenter. Højden på fløjene – henholdsvis 12, 12 og 11 etager – defineres ud fra flyenes nedre indflyvningsgrænse til lufthavnen.

- I projektet bruger vi vores ekspertise fra tidligere, særligt inden for pharma og tung industri, hvor vi har stor viden og erfaring med at sikre bygbarhed i komplekst byggeri, siger Thomas Kullegaard.

Hotellet får et samlet areal på 39.000 kvadratmeter inklusiv p-kælder. Forventningen er, at selve byggeriet går i gang i løbet af forsommeren.

Det har tidligere været fremme, at projektet medfører en samlet investering på 800 mio. kroner for den norske bygherre.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142