23948sdkhjf

Brat opbremsning for Lindab

De positive takter fra 3. kvartal dykkede brat i slutningen af året, hvor forretnings-området Building Components blev ramt af den hårde vinter.
Den svensk-baserede Lindab-koncern realiserede i 4. kvartal et underskud efter skat på 86 mio. SEK, og det er en tilbagegang på hele 91 mio. i forhold til samme kvartal året før.

Koncernen, der hovedsagelig leverer tyndplader og stål til byggeindustrien, blev således ramt af den hårde og tidlige vinter:

- Markedsudviklingen ændrede sig i 4. kvartal. Kvartalet blev samlet set skuffende, især på grund af den tidlige og hårde vinter, som ramte forretningsområdet for byggekomponenter hårdt, kommenterer Lindabs præsident og CEO, David Brodetsky.

Lindabs omsætning blev i årets sidste kvartal 1,7 mia. SEK og driftsresultatet, reguleret for engangsomkostninger, beløb sig til 75 mio. mod 34 mio. året før. Koncernen har i perioden nedskrevet for 110 mio. SEK.

Resultat for hele året
For hele 2010 faldt omsætningen med 7 % til 6,5 mia. SEK. Resultat af primær drift (EBIT) udgjorde 347 mio. mod 301 mio. i 2009. Et frasalg i januar 2010 gav koncernen en nettogevinst på 73 mio. SEK.

Resultat efter skat endte på 27 mio. SEK og er således gået ned med 7 mio. i forhold til 2009.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14