23948sdkhjf

Fåborg Sygehus bliver et boligkvarter

10.400 etagemeter er på tegnebrættet, når rækkehuse og lejligheder i de kommende år skyder op omkring den gamle hovedbygning.

- Vi vil skabe et helt unikt boligområde på den tidligere sygehusgrund, hvor vi bygger videre på de historiske rammer og lukker naturen ind, siger adm. direktør Karen Mosbech fra Freja Ejendomme.

Det statsejede ejendomsselskab er i fuld gang med udviklingen af det gamle sygehus i Faaborg med afsæt i en masterplan, der er udviklet af Praksis Arkitekter.

Det ligger allerede fast, at FAB indretter almene boliger i den gamle hovedbygning fra 1895. Derudover arbejder Freja på at få et eller flere bofællesskaber ind i det nye boligområde. For projektet udvikles med et særligt fokus på fællesskab.

 - I projektet har vi lagt vægt på at få liv mellem husene og skabe aktiviteter og fællesskab mellem beboerne. Vi vil skabe udendørsaktiviteter til alle aldre for eksempel træningsfaciliteter, petanquebane, opholdsområder, grillfaciliteter, sports og legepladser. Samtidig vil der være plads til at dyrke økologiske nyttehaver og opføre drivhuse, som alle beboere kan nyde godt af, siger Karen Mosbech.

Frits Jørgensens hovedbygning vækkes til live
De nye boliger vil være mellem 60 og 130 kvadratmeter og fordele sig jævnt ud over den gamle sygehusgrund. Boligerne, almene såvel som private, vil blive bygget tæt og lavt i en variation af 1- og 2-plans rækkehuse samt lejligheder med altaner.

De gamle træer bevares i en park med egen sø, mens en række grønne stier forbinder området med resten af byen. Meningen er at åbne området op, så alle fra Fåborg får deres gang i kvarteret.

I den nye bebyggelse får arkitekt Frits Jørgensens hovedbygning fra 1895 en prominent placering. Tilbygningerne til hovedhuset rives ned, så den historiske bygning igen kan komme til sin ret. Inden for i hovedhuset vil FAB etablere 4.000 kvadratmeter med almene familieboliger:

- Vi mener, at Faaborg er en by med gode udviklingsmuligheder og et område, hvor der vil være en stor efterspørgsel efter almene boliger. Efter min mening er det en fremtidssikring af området at opføre almene boliger, som både vil være til stor gavn for de kommende beboere og ikke mindst for Faaborg by. Vi tror på, at boligerne vil være attraktive for både nuværende borgere i Faaborg-Midtfyn kommune og på sigt vil tiltrække tilflyttere fra andre kommuner, siger formand Erling Nielsen fra FAB.

Borgmester glæder sig 
Faaborg-Midtfyn Kommune har en ambition om at tiltrække 2.000 nye borgere inden 2030. Det stiller krav om nye, attraktive bosætningsmuligheder, og omdannelsen af Faaborg Sygehus er i den henseende en vigtig brik:

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at det kan blive et meget attraktivt sted at bo og leve. Det gamle sygehus har nemlig en af Faaborgs smukkeste beliggenheder med udsigt både til bakkerne og udover vores smukke, gamle købstad og det sydfynske øhav. Alligevel har sygehuset og de flotte bygninger stået tomt i nogle år. Derfor glæder vi os rigtig meget til, når der kommer liv i bygningerne på bakken igen, siger borgmester Hans Stavnsager.

Nedrivning af flere ikke brugbare bygninger på sygehusgrunden åbner mulighed for at opføre nye boliger, og Freja Ejendomme er i samarbejde med kommunen ved at udarbejde en ny byggeretsgivende lokalplan for området. Med afsæt i Praksis Arkitekters masterplan vil det give mulighed for at bygge op til 6.400 etagemeter boliger. Lokalplanen forventes at komme i høring over sommer 2018.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157