23948sdkhjf

Husbygger styrker sig med Dansk Boligbyg-direktør

- Nu får jeg den professionelle sparring, som jeg har søgt i lang tid, siger direktør Johannes Schmith om Danhaus’ første skridt mod en professionel bestyrelse.

Husfabrikken Danhaus henter nu for første gang eksterne kræfter ind i bestyrelsen.

Det er administrerende direktør Anton Nørgaard fra Dansk Boligbyg, der på den nyligt afholdte generalforsamling blev valgt ind som nyt medlem af bestyrelsen i den tysk-danske producent af præfabrikerede boliger.

- Hvis vi skal flytte os for alvor, så kræver det mere end en ’tantebestyrelse’. Det her er det første skridt hen imod en rigtig professionel bestyrelse, og det er et rigtig stærkt skridt, siger administrerende direktør Johannes Schmith til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Da han kom til Danhaus som administrerende direktør for syv år siden, hentede virksomheden stort hele sin omsætning i Tyskland. Siden er billedet ændret markant. I 2016 og 2017 byggede Danhaus henholdsvis 280 og 250 boliger på dansk jord, mens byggeriet syd for grænsen har ligget nogenlunde stabilt omkring de 130.

Om Danhaus

Danhaus Production har fabrik i Esbjerg og fremstiller elementer til huse, som sælges og opføres af eksterne aktører eller af Danhaus-koncernens egne datterselskaber.

Danhaus er etableret i 1978 af Hans Werner Erben med fokus på produktion af danske huse til det tyske marked. Den nuværende fabrik i Esbjerg blev opført i 1998 og er siden udbygget flere gange.

Bestyrelsen består af Hans Werner Erben (formand), Boris Erben og Bastian Erben fra ejerfamilien, direktør og medejer Johannes Wøldike Schmith samt Anton Nørgaard.

- Tilbage i 2011 så vi, at der var en kæmpe efterspørgsel på rækkehuse, og det viste sig at holde stik. Vi var nogle af de første, der gik ind på det marked, og i dag har vi et koncept, som ikke findes lignende andre steder, siger Johannes Schmith.

Nu skal forretningen løftes til det næste niveau, og her kommer Anton Nørgaard ind med næsten 20 års erfaring fra Dansk Boligbyg, hvor han i foråret 2017 overtog jobbet som administrerende direktør.

- Hvis du kun har dig selv og dine medarbejdere at læne dig op ad, er det langt fra sikkert, at du træffer de rigtige beslutninger. Nu får jeg den professionelle sparring, som jeg har søgt i lang tid. Det glæder jeg mig meget til, siger Johannes Schmith.

Han havde gerne set, at beslutningen om at styrke bestyrelsen var truffet tidligere. Men i en familieejet virksomhed kan den slags processer tage tid:

- Da vi på generalforsamlingen blev enige om det her, kunne jeg godt se på Hans Werner Erben, som jeg har kendt i otte år, at han var påvirket af situationen. Virksomheden har 40 års jubilæum i år og er ældre end hans egne sønner, så for ham er det en kæmpe beslutning, forklarer Johannes Schmith.

Står det til ham, vil Danhaus på et tidspunkt finde yderligere en ekstern kapacitet til sin bestyrelse. Han har også emner i kikkerten, men er endnu ikke gået i dialog med nogen.

Anton Nørgaard

Født 1962 i Nykøbing Mors

Erhvervserfaring:
- 2017 Adm. direktør Dansk Boligbyg A/S
- 2004 Afdelingsleder Dansk Boligbyg, Horsens.
- 1999 Projektleder Dansk Boligbyg
- 1996 Tømrermester Nisgaard + Christoffersen A/S, Vejle
- 1993 Konsulent Byggeriets Arbejdsgivere BYG Region 3, Århus
- 1991 Projektleder Dansk Halentreprise A/S, Tyskland
- 1989 Projektleder Dansk Halentreprise, Horsens
- 1987 Bygningskonstruktør BTH Arkitektfirmaet Ib Smedegaard, Århus

Uddannelse:
- 2015 Økonomi for ikke økonomer, Lederne.
- 2004-2015 Diverse lederuddannelser
- 2000 Sikkerhedsgruppens arbejdsmiljøuddannelse.
- 1986 Bygningskonstruktør BTH, Byggeteknisk Højskole Horsens.
- 1983 Svendebrev som Tømrer, tømrermester Erik Kjelde Nykøbing Mors.
- 1979 Folkeskolens 10. klasses udvidede afgangseksamen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078