23948sdkhjf

Nu bygges Bispebjergs akuthus

Milliardbyggeri skudt i gang med konfetti, taler og glade børn. Se billeder fra første spadestik her.

Gravemaskinerne har indtaget byggepladsen på Bispebjerg Hospital. Og de kan begynde med at grave en masse konfetti væk.

Onsdag den 30. maj var nemlig en festdag på Bispebjerg, da hospitalets medarbejdere, politikere og naboer skød det store Akuthus-byggeri godt i gang med taler og konfettikanoner.

- Det er ret fantastisk at se de politiske visioner omformet til konkrete fysiske projekter, der skal skabe de bedste rammer for behandlingen af vores patienter og borgere, og jeg glæder mig til at se bygningerne skyde op over de kommende år, sagde formand for byggeprojektets politiske følgegruppe, Lars Gaardhøj (A), blandt andet i sin tale, før han talte ned fra ti, og en farverig vrimmel af konfetti indhyllede byggepladsen i feststemning.

Udfordrende år i vente
Byggepladsen på Bispebjerg skal i første omgang lægge jord til byggeriet af Nordblokken, som er den første del af Akuthuset, der bliver bygget i flere faser. På grund af den begrænsede plads på hospitalsgrunden, er det nemlig nødvendigt skiftevis at rive ned og bygge nyt for at få plads til Nyt Hospital Bispebjerg.

Hospitalets direktør, Anne Jastrup, opfordrede både medarbejdere og patienter til at væbne sig med tålmodighed:

- Det bliver helt sikkert nogle udfordrende år, vi går i møde. Byggepladser overalt. Støj, støv og vibrationer vil nogle steder kunne mærkes, når det tunge maskineri går i gang. Vi kan kun opfordre til, at vi hjælper hinanden igennem og holder fokus på, at vi kan glæde os til de nye forbedrede rammer, der står klar omkring 2023, sagde hunsagde i sin tale.

60.000 kubikmeter jord, eller hvad der svarer til over 3.000 lastbillæs, skal graves op og køres væk fra byggegrunden i løbet af sommeren og efteråret 2018.

Selve byggeriet er delt op i to overordnede faser: Nordblokken og Sydblokken. Nordblokken skal bygges i perioden 2018-2020 og rummer de fleste af de 'tunge' funktioner i hospitalet, såsom røntgen og operationsrum. Sydblokken omfatter alle sengetårne, ambulatorier med behandlingsrum, kontorer og hjælpefaciliteter.

Skolebørn plantede træer
Det er ikke kun gravemaskinerne, der går i jorden på Bispebjerg. Byggeprojektets venskabsklasse fra den lokale Lundehusskole fik også jord under neglene til arrangementet. De var nemlig med til at plante små ”startskud” til det nye hospital.

I samarbejde med Den Sociale Dyrkningshave plantede børnene fra 3.V små stiklinger af frugttræer i potter. Nu skal de små træer så slå rødder, og forhåbentlig vokser de sig store og stærke, så de kan blive en del af fremtidens hospital på Bispebjerg.

Det færdige Akuthus i Nyt Hospital Bispebjerg forventes at åbne dørene for patienter i 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11