23948sdkhjf

Tårn med 15 etager: Comwell vil udvide i Kolding

Hotelkæden poster et trecifret millionbeløb i 8.600 nye kvadratmeter

Efterspørgslen på store, moderne møde- og konferencefaciliteter er stigende, og Comwell arbejder derfor på en plan om at modernisere og udvide konferencehotellet i Kolding.

Hotelkæden har i samarbejde med T. Skovgaard Sørensens Tegnestue udarbejdet et forslag til en 8.600 kvm stor udvidelse med nye værelser og en forøgelse af de nuværende kongres- og restaurantfaciliteter.

Udvidelsen løber op i et trecifret millionbeløb, og på rådhuset har forslaget fået en positiv modtagelse:

- Vi ser frem til at et udvidet Comwell får Kolding til at vokse som konferenceby. Vi kan jo se på tallene i de senere år, at flere og flere overnatter i Kolding, både konferencegæster og turister. Så lad os få succesen til at vokse, siger borgmester Jørn Pedersen i en pressemeddelelse.

Projektet kræver en ny lokalplan, og bliver den vedtaget, vil Comwell Kolding kunne udvide antallet af værelser fra 180 til 300. Samtidig vil den nuværende restaurantkapacitet blive fordoblet og konference- og kongresfaciliteterne forøget med op til 2.200 kvm. Hotellets nuværende 180 værelser og øvrige faciliteter gennemgår en gennemgribende renovering.

Læs også: Årstiderne Arkitekter løfter sløret for stadion med 10.000 pladser

- Comwell har i mere end 30 år drevet konferencehotel i Kolding og er på mange måder en af koncernens spydspidser. Udviklingen er gennem en årrække gået i retning af, at møderne vokser, og der er behov for mere plads, ligesom konkurrencen med de større byer i provinsen er skærpet. Der stilles derfor højere krav til kapacitet, faciliteter og rammer, siger koncernchef Peter Schelde, der udtrykker stor tilfredshed med det samarbejde, som Comwell har haft med Kolding Kommune, siden hotellet åbnede i 1986.

- Så vi ser frem til en god dialog omkring vores ønsker til en kommende lokalplan, så vi dels kan stå stærkere i markedet og samtidig være med til at tiltrække flere møder og kongresser til byen, siger Peter Schelde.

En udvidelse af Comwell Kolding vil betyde 40-50 nye arbejdspladser. I dag beskæftiger hotellet 120 medarbejdere og har et årligt besøgstal på over 100.000 gæster og cirka 35.000 overnatninger.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141