23948sdkhjf

Nu udvikles spidsen af Ørestad

Fire hold er prækvalificeret til at købe – og bebygge – et byggefelt ”af særlig høj kvalitet”.

På spydspidsen af Ørestad længst mod syd ligger et tomt byggefelt, der inden for de næste år vil blive omdannet til 30-35.000 etagemeter boliger og servicehverv.

Ifølge By & Havn er der tale om et byggefelt af særlig høj kvalitet med udsigt til Naturpark Amager på to sider. Udviklingsselskabet har netop offentliggjort navnene på de fire teams, der er prækvalificeret i konkurrencen om at købe grunden.

De prækvalificerede:

1) Falk-Rønne Kirkegaard i samarbejde med Bjarke Ingels Group

2) Balder Danmark A/S i samarbejde med Henning Larsen Architects, SLA, Sweco og Sjælsø Management

3) NREP i samarbejde med Lendager Group, Årstiderne Arkitekter, Moe og Arup Engineers

4) NCC Danmark A/S i samarbejde med Zeso Architects

Udvælgelsen af den endelige køber sker i en to-faset konkurrence, hvor første fase var den netop gennemførte prækvalifikation, mens anden fase er en projektkonkurrence.

I projektkonkurrencen skal hvert team komme med bud på, hvordan byggefeltet kan udvikles. Projektforslagene bliver vurderet på den arkitektoniske kvalitet og byggeriets funktioner, der i konkurrencebeskrivelsen giver mulighed for eksempelvis at kombinere boligformer og kultur- og detailhandel.

Projektkonkurrencen løber frem til ultimo 2018, hvor den endelige køber bliver offentliggjort. Vinderen bliver udpeget af et dommerpanel bestående af By & Havn, Københavns Kommune og fagdommere.

De potentielle købere er blevet vurderet på baggrund af blandt andet økonomisk soliditet og kvaliteten i et indsendt projektforslag, der skitserer deres tanker om et kommende byggeri. Grundens markante placering gør, at arkitekturens kvalitet i dette tilfælde allerede vurderes i salgsprocessen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11