23948sdkhjf

Byggerobot går på børsen i Danmark

Danske børsmillioner skal gøre fynske Odico til en international volumenforretning

Robotvirksomheden Odico går på børsen, nærmere bestemt Nasdaq First North Denmark med 29. juni som første handelsdag. Det fremgår af en selskabsmeddelelse fra den fynske producent af robotter til byggeriet. 

Firmaet bliver dermed med egne ord Danmarks første børsnoterede robotvirksomhed. 

Forventningen er et bruttoprovenu på mellem 25 og 30 millioner kroner. 

Fra projektorienteret til volumenforretning
- Odico blev stiftet i 2012 med en vision om med robotteknolog at revolutionere bygge- og anlægssektoren, der er en af de mindst automatiserede industrier. Efter deltagelse i over 250 projekter for over 100 kunder ved vi, at Odicos robotløsning kan revolutionere sektoren på globalt plan, siger Anders Bundsgaard, administrerende direktør i Odico.

Byggerobot med mange muligheder
Odico har udviklet en robotløsning, der kan skære støbeforme til byggebranchen.

Selvom løsningen er udviklet primært til produktion af betonstøbeforme har firmaet også leveret emner til fx leveret vindmøller, støbeforme til facadepaneler, bærende elementer og interiør i beton, samt skabeloner til muring af komplicerede former.

De mange projekter er en ting, men nu skal der altså penge til. Pengene vil firmaet bruge til for alvor at få hul på markedet ved at rykke sig fra at være en projektorienteret virksomhed til at være en international volumenforretning med fokus på salg af robotløsninger baseret på Odicos ”Factory-on-the-Fly”. Løsningen består af en transportabel en industrirobot, Odicos skæreværktøj monteret i en tilpasset skibscontainer samt firmaets softwareplatform.

Hidtil har firmaet selv produceret emnerne til kunderne. Men nu skal man altså kunne producere det hele ude hos kunderne selv med den transportale ”Factory-on-the-Fly”,  

Tidligere børs-ambitioner 
Tilbage i marts lød det, at en planlagt børsnotering på den svenske Aktietorget var forsinket på grund af flere danske henvendelser.

Dengang var ambitionen mere beskedne 15-20 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14